Xiaomi îşi înfiinţează divizie AI şi big data pentru a creşte şi în alte zone tech

657 ori
<b>Xiaomi îşi înfiinţează divizie AI şi big data pentru a creşte şi în alte zone tech</b>După ce a înfiinţat o secţiune specială destinată zonei foto, a externalizat Redmi şi a lansat filiala Pocophone în ultimul an, Xiaomi trece şi la alte segmente. A fondat o ramură pentru AI şi big data pentru a începe să conteze mai mult în peisajul tech

După ce a înfiinţat o secţiune specială destinată zonei foto, a externalizat Redmi şi a lansat filiala Pocophone în ultimul an, Xiaomi trece şi la alte segmente. A fondat o ramură pentru AI şi big data pentru a începe să conteze mai mult în peisajul tech şi în afara zonei smartphone.

Firma vrea să se transforme din producător de electronice în furnizor de servicii. Chinezii au investit mult în AI, big data şi cloud computing, urmând exemplul celor de la Huawei. Al patrulea cel mai mare producător smartphone are destule fonduri şi experienţa sa se arunce în această zonă. La cârma proiectului se afla Cui Baoqiu, care a fost promovat în postura de vicepreşedinte Xiaomi, care răspunde direct lui Lei Jun, cofondator şi CEO Xiaomi.

Lei Jun nu e străin de dezvoltarea software, pornind în cariera ca dezvoltator software la Kingsoft. A lucrat şi la IBM, Yahoo şi Linkedin. Aceasta este a patra mare schimbare de organigrama de la Xiaomi după listarea sa la bursa din Hong Kong vara trecută. În septembrie firma înfiinţa două departamente noi: unul pentru angajări, promovări şi training şi unul pentru strategie şi consiliere a tinerelor talente.

În decembrie fonda un departament dedicat pieţei chineze, iar în această lună unul de consiliere pentru zona Mobile. Xiaomi vrea să investească cel puţin 1.5 miliarde de dolari în AI şi terminale inteligente în următorii 5 ani. Firma a investit deja 600 de milioane de dolari în cercetare şi dezvoltare anul trecut, faţă de cele 15-20 de miliarde de dolari cheltuite de Huawei.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×