Google Pixel 3a este testat de DxOMark: sub Pixel 3 cu doar un punct, scor bun la stabilizare

801 ori
<b>Google Pixel 3a este testat de DxOMark: sub Pixel 3 cu doar un punct, scor bun la stabilizare</b>Primele recenzii apărute pentru Google Pixel 3a indicau faptul că are o cameră ce nu e deloc departe de cea de pe Pixel 3. Acest lucru ar fi selling point de unul singur, dacă mă întrebaţi pe mine

Primele recenzii apărute pentru Google Pixel 3a indicau faptul că are o cameră ce nu e deloc departe de cea de pe Pixel 3. Acest lucru ar fi selling point de unul singur, dacă mă întrebaţi pe mine. Acum a venit momentul ca şi DxOMark să se pronunţe şi să ne arate rezultatele testelor sale foto/video. Telefonul obţine 100 de puncte şi avem detalii despre testele sale mai jos.

Pixel 3a DxOMark

De dragul unui reper, 100 puncte înseamnă locul 16 în topul francezilor. Pixel 3a este cu un punct sub Pixel 3 şi cu un punct peste Samsung Galaxy S9+. Îl întrece şi pe OnePlus 6T, dar şi pe iPhone X în acelaşi timp. Telefonul dispune de o cameră singulară de 12.2 MP în spate şi una de 8 MP în faţă. A obţinut 103 puncte la testele foto şi 95 la cele video, iar cea mai mare notă a fost acordată pentru autofocalizarea la foto, 98 de puncte.

Pixel 3a DxOMark

Văd că stă bine şi la stabilizarea video, cu 92 de puncte. Motivul pentru care acest telefon nu e mai sus în top şi e sub alte modele cu camera singulară e că iPhone XR şi Pixel 3 stau mai bine la captura video. Pe de altă parte, Google Pixel 3a se descurcă bine la reglarea expunerii în majoritatea condiţiilor de fotografiere, fie în laboratorul DxOMark, fie la exterior.

Pixel 3a DxOMark

Unde nu se descurcă, va compensa HDR-ul. Calibrează şi culorile în mod excelent, iar balansul de alb şi reprezentarea culorilor sunt aproape egale cu Pixel 3. Până şi zoom-ul din software a fost rezonabil, depăşind iPhone XR la fineţea detaliilor. La captura Portrait, acest midranger este sub Pixel 3, mai ales prin lipsa de constanţă. Nici gradientul de blur nu e la fel de bine controlat.

Se remarcă uneori şi o nuanţă uşor albăstrie a cadrelor de afară, realizate ziua. Pe partea video avem nivel scăzut de zgomot, chiar şi în low light, autofocalizare rapidă, stabilizare eficientă. Ca neajuns apare o nuanţă roz la exterior la filmare uneori şi sub expunere în low light.

Pentru zona midrange şi high midrange zic că se descurcă excelent acest Pixel 3a, iar utilizatorul de rând nu cred că va simţi micile diferenţe faţă de Pixel 3.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×