Xiaomi Mi Note 3 este testat de DxOMark şi primeşte note foarte bune pentru un telefon midrange; Iată atuurile sale

1.202 ori
<b>Xiaomi Mi Note 3 este testat de DxOMark şi primeşte note foarte bune pentru un telefon midrange; Iată atuurile sale</b>Spre surprinderea tuturor, cei de la DxOmark au testat riguros în materie de fotografiere și smartphone-ul Xiaomi Mi Note 3, un telefon care depășește așteptările. Acesta a costat chiar sub 1500 lei la un moment dat cu TVA inclus

Dacă de obicei scriem despre telefoane flagship care trec prin testele DxOMark şi impresionează prin rezultatele obţinute, azi ne oprim asupra unui model midrange. E vorba despre Xiaomi Mi Note 3, care după evaluarea experţilor foto a ajuns telefonul Xiaomi cu cea mai mare notă pe acel site.

Mi Note 3 a primit un scor total de 90 puncte, care îl pune în acelaşi registru cu HTC U11, ceea ce nu e puţin lucru. Pare a sta foarte bine în special la foto, unde a obţinut 94 de puncte, în vreme ce la video nu e chiar as, cu 82 de puncte. Telefonul debuta la început de toamnă având la bord o cameră principală duală, cu senzori de 12 MP, zoom optic 2x, PDAF, blitz dual tone şi stabilizare optică pe 4 axe.

În faţă are o cameră de 16 MP. Handset-ul se descurcă foarte bine la captura la exterior, prinzând o lumină excelentă şi având expunere şi randare a culorii foarte naturale şi realiste. La interior, expunerea şi culorile rămân solide, iar textura obiectelor arată foarte bine. Bliț-ul are o performanţă modestă totuşi, dar expunerea e destul de precisă şi umbrele create sunt rezonabile.

Tonalitatea tenului se face cam verzuie, la fotografierea de subiecţi umani totuşi. Senzorul secundar din spate are o lentilă telephoto de 52 mm, iar telefonul surprinde la capitolul zoom. Rezultatele sunt excelente la zoom optic 2X, atât la interior, cât şi la exterior, cu artefacte minime. Aici telefonul ajunge chiar la nivel de flagship, consideră DxOMark.

La video a fost lăudată expunerea, balansul de alb şi stabilizarea eficientă, dar şi focalizarea automată rapidă. Detaliile sunt totuşi cam modeste, iar claritatea e variabilă, plus se înregistrează pierderi de cadre. Se pare că Xiaomi a reuşit să rezolve două probleme în ultimul an, cu rezistenţa şasiurilor terminalelor sale şi cu camerele, care nu se remarcau pe modelele de anul trecut.

Rămâne acum să producă un flagship care să intre în topurile 5 sau 3 ale anului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×