Xiaomi pregăteşte lansarea în S.U.A. E posibilă o materializare a parteneriatului cu Microsoft?

788 ori
<b>Xiaomi pregăteşte lansarea în S.U.A. E posibilă o materializare a parteneriatului cu Microsoft?</b>Nu ascund faptul că sunt atras de produsele producătorului de origine chineză, &nbsp;Xiaomi. Au un raport calitate / preţ foarte bun, aproape imbatabil aş putea spune. Deţin un Xiaomi Redmi Note 2 Prime şi o cameră de acţiune Xiaomi&nbsp;YI şi...

Nu ascund faptul că sunt atras de produsele producătorului de origine chineză,  Xiaomi. Au un raport calitate / preţ foarte bun, aproape imbatabil aş putea spune. Deţin un Xiaomi Redmi Note 2 Prime şi o cameră de acţiune Xiaomi YI şi sunt foarte mulţumit de ele.

Totuşi, produsele din China sunt destul de greu de procurat în Europa şi în Statele Unite. Xiaomi şi marea majoritate a producătorilor din China nu au prezenţă oficială în Europa şi nici peste ocean. Asta înseamnă că o să cumperi din China cu un preţ ceva mai bun şi îţi asumi garanţia, costul trimiterii înapoi în caz de probleme şi timpul pierdut la poştă dar şi posibilitatea de a plăti ceva taxe în plus.

O a 2-a variantă este să le cumperi de la magazinele din ţară cu un preţ ceva mai mare dar livrate în câteva zile. Nici în această variantă nu beneficiaţi de o garanţie de producător ci una a magazinului respectiv care uneori lasă de dorit în ciuda faptului că e mai rapid decât trimiterea telefonului în China.

De ce majoritatea producătorilor din China nu au reprezentanţe în Europa sau Statele Unite? Pentru că reglementările de aici sunt ceva mai dure faţă de cele din China sau India şi obţinerea unor autorizaţii de la autorităţile din domeniu ar putea creşte preţul produselor respective până la un nivel necompetitiv faţă de ceilalţi producători renumiţi. Preţul mic fiind una dintre principalele avantaje unui produs de la un producător din China. Aş putea adăuga aici şi costul suplimentar pentru utilizarea patentelor altor producători şi inevitabilele procese. Chiar şi fără prezenţă pe principalele pieţe internaţionale, Xiaomi o să încheie mai mult ca sigur anul 2015 printre primii 5 producători de smartphone-uri la nivel mondial.

Citeam acum câteva ore pe GSMArena că Xiaomi MI4 a primit aprobarea FCC (Federal Communications Commission USA). Nu este primul terminal al producătorului care primeşte aprobarea FCC, acum aproximativ o lună modelul Xiaomi Redmi 2 Pro a primit şi el aprobarea comisiei. Totusi, acest model este unul recent faţă de MI4 care are mai bine de 1 an de la data lansării, timp în care au apărut pe piaţă MI4i şi MI4c. Urmaşul lui MI4, MI5, întârzie să apară. Zvonurile spun că o să fie lansat luna viitoare dar nimic nu este sigur.

Să revenim la MI4. De ce au trimis către certificare în Statele Unite cei de la Xiaomi un model “trecut de prima tinereţe”? MI4C având un procesor mai bun (Snapdragon 808) faţă de MI4 (Snapdragon 801). Statele Unite, Xiaomi, am făcut legătura.Xiaomi mi4 detalii model

Ar putea Xiaomi lansa modelul MI4 în Statele Unite cu Windows 10 Mobile la bord? Oricât de ciudat ar suna la prima vedere, este cunoscut faptul că în presă au apărut imagini cu MI4 rulând Windows 10 iar Xiaomi au un parteneriat cu americanii de la Microsoft. Deşi la început eram sceptic deoarece OS-ul celor de la Xiaomi (MIUI) ajuns la a 7-a versiune este rezultatul muncii multor developeri din comunitate şi motorul Xiaomi, telefoanele fiind lansate ca un suport hardware pentru software, cel din urmă fiind primul lansat. Se pare că Microsoft au avut influenţa necesară pentru a face Xiaomi să încerce un alt OS.

Aştept cu nerăbdare ştirea în care Xiaomi MI5 să fie confirmat şi el la FCC, atunci pot fi 90% sigur că Xiaomi vor intra pe piaţa din S.U.A. cu câte un device pentru fiecare buget. Redmi 2 Pro, MI4 şi MI5 şi n-ar fi o surpriză ca la MI4 să ai de ales între Android şi Windows 10 ca OS la achiziţionarea lui.

Nu ştim ce surprize ne rezervă viitorul dar un MI4 cu Windows 10 la un preţ de 200 de dolari ar fi un device imbatabil din toate punctele de vedere. Singura mea neclaritate ar fi localizarea lui MI4 cu Windows la bord între device-urile Lumia. Spun asta deoarece majoritatea fotografilor unde a apărut MI4 cu Windows 10 la bord provin din surse ale companiei americane nu a celei chineze.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×