Xiaomi şi Oppo lucrează la propriile variante de recunoaştere facială 3D în stilul lui Face ID, cu ajutorul Qualcomm

853 ori
<b>Xiaomi şi Oppo lucrează la propriile variante de recunoaştere facială 3D în stilul lui Face ID, cu ajutorul Qualcomm</b>Se zvonea la un moment dat faptul că producătorii din zona Android vor încerca să aducă pe piață soluții similare lui Face ID de pe iPhone X, lucru ce se și întâmplă după cum aflăm astăzi. Alături de partenerul Qualcomm firme precum

După ce am văzut o grămadă de fake news cu privire la acel telefon Xiaomi Mi Mix 2s cu decupaj în gen iPhone X, e momentul să trecem la clone cu adevărat serioase. Aparent Xiaomi şi Oppo sunt gata să cloneze sistemul TrueDepth de pe iPhone X, sau dacă e să fim mai blajini cu chinezii, să realizeze un sistem rival, nu doar să copieze unu la unu.

La drept vorbind le-ar fi şi greu să o facă, Apple folosind tehnologii proprietare şi lucrând 5 ani la acest proiect. Pe de altă parte în ultimii ani Oppo şi Xiaomi s-au poziţionat ca inovatori, strângând brevete şi dezvoltând tehnologii unice. Oppo este compania care a inventat VOOC Fast Charge, dar şi acel mecanism de cameră cu zoom optic 5X. Mai nou aflăm că Xiaomi şi Samsung lucrează împreună cu Qualcomm la un sistem de recunoaştere facială 3D pentru terminalele lor.

Oppo s-a alăturat listei, colaborând tot cu Qualcomm. E nevoie de aportul producătorului de chipset-uri, pentru zona de procesare a datelor faciale. Pe lângă firma americană intră în schema şi Wonder Vision, care ar urma să se ocupe de tehnologia aferentă. Modulele senzorilor sunt furnizate de către Reliance Optoelectronics. Soluţiile de recunoaștere facială vor intra în producţie de masă în primăvara anului viitor, prin martie-aprilie.

Şi Huawei are propriul produs rival în pregătire, colaborând cu Sunny Optical Technologies pentru realizarea de soluţii de recunoaştere facială 3D pentru telefoanele sale high end. Mi se par prea optimiste predicţiile care afirmă că vom vedea la anul produse rivale deja. Dacă sunt realizate atât de rapid au şanse să nu fie deloc precise sau sigure şi nici pe departe la fel de evoluate ca Face ID.

În condiţiile în care nici Face ID nu e chiar perfect, mă aştept la multe rateuri de la rivalii săi.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×