Yahoo testează un software de direcționare pe hartă În funcție de frumusețea rutei

757 ori
<b>Yahoo testează un software de direcționare pe hartă În funcție de frumusețea rutei</b>Cercetătorii de la Yahoo Labs din Barcelona au dezvoltat un software care poate stabili cea mai frumoasă ruta pe care o puteți urma spre o destinație. Acest software va putea fi inclus în soluții de cartografiere și vine si cu alte câteva opțiuni...

Cercetătorii de la Yahoo Labs din Barcelona au dezvoltat un software care poate stabili cea mai frumoasă ruta pe care o puteți urma spre o destinație. Acest software va putea fi inclus în soluții de cartografiere și vine si cu alte câteva opțiuni interesante.

Calcularea celei mai rapide rute este deja disponibilă în numeroase softuri. Acum cercetătorii au creat un algoritm care alege "cea mai satisfăcătoare emoțional" rută, cu cele mai frumoase peisaje. Fotografiile realizate de-a lungul rutelor din Google Street View și Geograph au fost testate pe UrbanGems.org, utilizatorii alegând cele mai frumoase, liniștite sau "fericite" imagini.

Apoi oamenii de știință au adunat imaginile și scorurile, realizând algoritmul menționat mai sus. Frumusețea are prețul său, o rută arătoasă fiind în medie cu 12% mai lungă când vine vorba de timpul de călătorie. 30 de londonezi au fost apoi aleși pentru a evalua traseele alese de computere, iar ei au fost de acord cu frumusețea lor. Echipa din spatele acestui proiect a strâns metadata din 5 milioane de fotografii de pe Flickr realizate în preajma străzilor din Londra.

Au fost incluse și comentariile și alte date legate de peisaje. Se pare că și frumusețea poate fi acum computerizată și analizată obiectiv și matematic. O idee bună de inclus într-un posibil Yahoo Maps, sau mai degrabă în Bing Maps.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×