Automatizarea sistemului de operare Android; Utilizări și aplicații disponibile

7.416 ori
<b>Automatizarea sistemului de operare Android; Utilizări și aplicații disponibile</b>Automatizarea unor comenzi pe sistemul de operare Android este o cale prin care putem economisi timpul nostru, bateria device-ului și nu numai. Imaginația și nevoile fiecăruia dintre noi sunt singurele limite &icirc;nt&acirc;lnite. Putem seta comenzi...

Automatizarea unor comenzi pe sistemul de operare Android este o cale prin care putem economisi timpul nostru, bateria device-ului și nu numai. Imaginația și nevoile fiecăruia dintre noi sunt singurele limite întâlnite. Putem seta comenzi prin care atunci când este îndeplinit un criteriu să se activeze sau dezactiveze altă opțiune sau serviciu. Dacă în locuință aveți termostat inteligent Nest, becuri precum Philips Hue sau alte dispozitive din categoria “Smart Home” atunci posibilitățile devin mult mai interesante.

Printre cele mai uzuale și la îndemână utilizări are aplicațiilor de acest gen sunt:

  • schimbarea automată pe profilul silențios între anumite ore, în timpul evenimentelor din calendar sau când sunteți într-o anumită locație;
  • activarea automată a datelor mobile atunci când o rețea Wi-Fi se deconectează;
  • activeze localizarea prin GPS anunci când vă conectați prin Bluetooth la sistemul audio al mașinii;
  • dezactivare WI-Fi, Date Mobile, GPS, etc atunci când procentul bateriei scade sub un anumit nivel;

O să vă prezint mai jos câteva aplicații din această categorie, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Unele sunt gratis, unele necesită permisiuni de administrator (ROOT). Consider că această listă acoperă nevoile pentru orice utilizator de Android. Să începem.

IF by IFTTT

IF by IFTTT - Gratis

Este o aplicație care nu necesită permisiuni ROOT și în ciuda interfeței simple și ușor de înțeles este destul de bogată în opțiuni. Aplicația se axează mai mult pe interconectarea profilelor de pe rețelele de socializare și a opțiunilor de cloud uzuale. Este folosit termenul de “Recipe” pentru a descrie o activitate automată. Aceste Recipe-uri pot fi create după bunul plac sau puteți folosi unele create și făcute publice de alți utilizatori. Toate acestea într-o abordare simplă și foarte ușor de înțeles.

Tasker

Tasker - 13 RON

Această aplicație este cea mai avansată aplicație pentru Android în ceea ce privește automatizarea. Interfața aplicației nu este așa de prietenoasă precum interfața aplicației IF by IFTTT. Aceasta necesită o perioadă de acomodare dar după ce ați învățat cum să o utilizați lucrurile devin simple. Tasker este atât de complex încât puteți seta ca atunci când o persoană greșește PIN-ul sau modelul de deblocare al device-ului vostru să realizeze în fundal o fotografie cu camera frontală. Datorită variabilelor aplicația este practic infinită în opțiuni și posibilități de configurare după bunul plac.  

Automate

Automate - Gratis

Este la fel de puternică precum Tasker dar interfața ei mi se pare ceva mai prietenoasă. Nu este atât de ușor de înțeles și utilizat precum IF by IFTTT dar cu siguranță mai simplă în comparație cu Tasker. Totul se bazează pe “Block-uri” conectate între ele. Aceste block-uri pot include activități, evenimente, etc. Un grup de block-uri funcționale reprezintă un “Flow”. Așezarea este una logică, realizându-se un traseu pentru opțiunile variabile. În mod normal aplicația nu necesită permisiuni ROOT dar pentru unele activități mai complexe acesta poate fi necesar. Vorbind de permisiuni, aplicația nu cere multe permisiuni la instalare, în funcție de ce activități o să folosiți aceasta o să ceară instalarea unor extensii de pe Google Play.

Trigger

Trigger - Gratis cu limitări sau 10 RON pentru varianta pro

Aplicația gratuită are opțiuni limitate dar este diponibilă o perioadă de încercare a versiunii PRO pe durata a 7 zile apoi dacă doriți puteți achizitiona aplicația pentru suma de 10 RON. Trigger a fost inițial o aplicație care aducea opțiuni în plus atunci când utilizam tag-urile NFC pentru a le putea rescrie sau lansa diverse aplicații sau activități cu ajutorul lor. Aceasta a evoluat într-o aplicație complexă care poate activa sau dezactiva opțiuni din Android atunci când “Task-urile” create impun acest lucru.

MacroDroid

Alte aplicații: MacroDroid, Droid Automation, AutomateIT. Pentru că sunt câteva șanse ca din primele 4 aplicații să nu găsiți una care să vă placă, am mai adăugat încă 3 la această listă. Nu o să dau detalii despre fiecare în parte. Fiecare are avantaje, dezavantaje și o abordare proprie a modalităților de configurare dar și a interfeței.

Personal folosesc IF by IFTTT, nu este cea mai complexă aplicație de pe această listă dar este exact ce îmi trebuie mie. Sunt sigur că și voi aveți idei foarte bune pe care le-ați pus sau o să le puneți în practică folosind aceste aplicații.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×