Microsoft ar urma să renunţe la browserul Edge de pe Windows 10, în favoarea unei alternative pe bază de Chromium

684 ori
<b>Microsoft ar urma să renunţe la browserul Edge de pe Windows 10, în favoarea unei  alternative pe bază de Chromium</b>Aflăm la mijloc de săptămână o veste interesantă din tabăra Microsoft, aceea că browser-ul Edge ar urma să fie înlocuit în perioada următoare cu o nouă soluție bazată pe Chromium. Aceasta este folosită la ora actuală și de către Chrome

Microsoft Edge este mult mai apreciat de public şi experţi decât a fost Internet Explorer, dar aparent nu suficient încât să oprească MS din a folosi soluţii Google. Azi aflăm că Microsoft ar urma să renunţe la browserul Edge de pe Windows 10, preferând să utilizeze o alternativă pe bază de Chromium.

Browserul Edge datează din 2015 şi este construit de la zero, cu un nou motor de randare, cunoscut drept EdgeHTML. Scopul său la debut era de a fi un browser mai rapid şi mai sigur, dar au apărut şi ceva probleme de-a lungul timpului. Spre exemplu lipsa sa de stabilitate şi funcţiile care să îl separe de rivali au făcut ca adopţia să fie mică.

Microsoft aruncă prosopul când vine vorba de proiectul EdgeHTML şi construieşte mai nou un browser bazat pe Chromium, soluţia din spatele lui Chrome. E vorba despre un motor de randare similar cu cel Chrome şi cunoscut ca Blink. Noul web browser are numele de cod "Anaheim" şi îl va înlocui pe Edge ca versiune default pe Windows 10.

Nu e clar dacă se va păstra brandingul Edge sau vom vedea un nume complet nou. Ce e sigur e că EdgeHTML e practic casat. Utilizarea lui Chromium înseamnă că site-urile se vor comporta exact ca în Chrome în Anaheim şi nu vor mai avea probleme cu instabilitatea ca în Edge. Luna trecută se afla şi că Microsoft ajută Google să aducă Chrome pe computerele cu Windows 10 on ARM şi acum totul are sens.

Web developerii vor fi de asemenea avantajaţi, pentru că vor putea crea pagini şi produse cu Chrome în minte şi fără să gândească ceva special pentru Edge.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×