Microsoft adaptează Windows la pliabilele viitorului; Iată ce modificări au fost descoperite

968 ori
<b>Microsoft adaptează Windows la pliabilele viitorului; Iată ce modificări au fost descoperite</b>Chiar dacă nu se mai vorbeşte despre Surface Phone / Andromeda de ceva vreme, asta nu înseamnă că Microsoft se va ţine departe de bătălia pliabilelor. Mai nou au apărut scăpări care indică faptul că firma din Redmond îi face modificări

Chiar dacă nu se mai vorbeşte despre Surface Phone / Andromeda de ceva vreme, asta nu înseamnă că Microsoft se va ţine departe de bătălia pliabilelor. Mai nou au apărut scăpări care indică faptul că firma din Redmond îi face modificări lui Windows pentru a rula pe pliabile.

Surse apropiate de companie şi citate de The Verge scriu că producătorul software investeşte serios în terminalele pliabile şi cu ecrane duale. Asta atât în segmentul Windows, cât şi în cel Surface. Investiţiile implică adaptarea lui Windows şi a aplicaţiilor native pentru terminalele pliabile şi cele cu ecrane duale.

Microsoft a mai avut experimente de gen pe vremea lui Courier şi ulterior a brevetat Surface Phone/Andromeda, dar el nu s-a mai concretizat. Pe de altă parte ştim şi că MS a lucrat cu Intel şi alţi producători la diferite proiecte în această zonă. Existau şi modele 2 în 1 experimentale cu Windows 8 la un moment dat care mergeau spre acest format.

Majoritatea modificărilor apărute la nivel de software au de-a face cu Microsoft Composable Shell (C-Shell) şi Windows Core OS, o variantă modulară de Windows Shell, care include o bună parte din Windows 10. Primul build Windows (rs_shell_devices_foldables) a fost descoperit online în această săptămână. A indicat faptul că Microsoft are o echipă dedicată lucrului la un Windows Shell pentru noul hardware.

Windows Core OS a apărut doar pe terminale ca Surface Hub 2, dar produse ca HoloLens 2 ar putea să ne indice în ce direcţie vrea să meargă gigantul. Terminalele rezultate nu vor fi limitate la procesoare Intel şi vom putea vedea şi ceva modele cu CPU ARM. Microsoft va avea totuşi de furcă cu ceva rivali în zona pliabilelor, Google având la rândul său proiecte de acest gen şi suport nativ pentru pliabile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×