10 jocuri clasice pe care le-am dori pe mobil și tabletă (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 5.493 ori
<b>10 jocuri clasice pe care le-am dori pe mobil și tabletă (Editorial)</b>Fiindcă vara e pe terminate e momentul că ultimele blockbustere din domeniul gaming-ului să își facă apariția și asta nu doar pe console și PC, ci și pe tablete și telefoane. Deja avem două lansări de anvergură în intervalul unei...

Fiindcă vara e pe terminate e momentul că ultimele blockbustere din domeniul gaming-ului să își facă apariția și asta nu doar pe console și PC, ci și pe tablete și telefoane. Deja avem două lansări de anvergură în intervalul unei săptămâni: tocmai a sosit Plants vs Zombies 2 și Asphalt 8. Haideți totuși să vedem ce jocuri ne lipsesc de pe terminalele noastre.

Atenție, acest material este destinat gamer-ilor hardcore!

10. Silent Hill (orice joc din serie)

Jocuri precum Silent Hill 1, 2 și SH Origins pentru PSP ar putea fi ușor transpuse pe mobil, deoarece nu au o grafică foarte complexă și nici nu ocupă foarte mult. La vremea lor abia ocupau un DVD, respectiv un UMD și ar arăta excelent pe o tabletă Tegra 4 sau chiar și Tegra 3. Problema e că în general genul de jocuri survival horror a murit pe PC și consola, deci el nu ar avea viață lungă pe tablete sau telefoane. Un astfel de joc s-ar vinde totuși bine în Japonia.

Syberia

9. Syberia

Unii dintre noi încă așteaptă Syberia III, în vreme ce alții vor jocul din școala generală adus pe telefoane și mobile și asta mai ales pentru că este o aventură point and click. E cu atât mai ușor să transpui jocul în experiența touch și asta se aplică tuturor titlurilor point and click de pe vremuri. Uitați-vă cât succes au Larry și Broken Sword acum pe mobil și tableta. Syberia ar fi binevenit în rândul acestor titluri și cred că ar rula și pe terminale Android mai vechi.

8. Jocurile Prince of Persia cu grafică 3D

Jocurile actuale Prince of Persia de pe iOS și Android sunt doar o glumă proastă pe lângă potențialul terminalelor high end ale momentului. Grafică 2D? Doar câteva nivele? Capcane ridicole? Ubisoft ar putea foarte ușor să ne aducă Sands of Time pe tablete quad core, dar ei așteaptă să avanseze tehnologia înainte de a ne oferi la suprapreț experienta unor jocuri de la începutul anilor 2000. Sunt sigur că le vom vedea peste un an sau doi pe terminalele mobile, dar de ce durează atât?

7. Un Assassin's Creed decent

Seria Assassin's Creed are un succes uriaș pe console și PC, dar în lumea jocurilor mobile nu a făcut furori prea mari, mai ales pentru că ni se oferă o experiență side scrolling banală, cam la fel cu cea Prince of Persia. Nici urmă de stealth în adevăratul sens al cuvântului și nici urmă de asasinate și cascadorii medievale cum avem în titlul de pe PC. Cert e că atunci când Ubisoft se va pune pe treabă și în zona de tablete și telefoane, consolele vor avea mult de pierdut.

Doom 3

6. Doom 3

Doom 3 a fost un shooter excelent și mi se pare că Dead Trigger 2 are multe elemente în comun cu el, inclusiv grafică. Sunt sigur că Doom 3 ar rula cu brio pe o tabletă cu Tegra 4 și mai sunt sigur că ar aduce profit producătorului sau, mai ales că nu e nici un Doom la orizont pentru alte platforme. Nu ar strica nici să primim și vechile Doom-uri, deși dacă nu mă înșel primul e deja disponibil pe iOS și Android. Un FPS cu adevărat horror e greu de numit în ziua de azi, de aceea Doom 3 e un clasic de care avem nevoie.

Final Fantasy

5. Final Fantasy 7, 8 și 9

Sunt persoane care joacă aceste titluri de PlayStation 1 pe telefonul Android sau pe PSP folosind emulatoare speciale și probabil piratate. Vă dați seama ce profit ar face Square Enix dacă ne-ar oferi titlurile în legalitate. Personal, am o problemă cu această companie japoneză sau mai bine zis cu lăcomia să. E drept, RPG-urile sale sunt atractive, dar prețurile pe care le practic în App Store și Play Store sunt la nivelul a 60, 70 sau 80 de RON pentru un joc, ceea ce e exagerat, mai ales că unele J-RPG-uri nu atrag.

Metal Gear Solid

4. Jocuri din seria Metal Gear Solid

Metal Gear Solid 1 și 2 ar rula cu siguranță pe un telefon Android midrange și poate că și 3 ar funcționa pe un device high end. Acest titlu poate fi văzut că o alternativă la Splinter Cell, cu o perspectivă japoneză asupra genului stealth militar. Problema e că jocurile erau masive chiar și pe vremea lui PS2 și PS1, ocupând câteva CD-uri sau DVD-uri și asta pentru că producătorul lor Hideo Kojima introduce o oră de filmulețe la fiecare 30 de minute de gameplay. Cine are răbdare să privească atât video pe mobil?

3. Tomb Raider

Tomb Raider ar fi o mană cerească pe tablete și mobile, pentru că are nivele scurte și nu are nevoie de grafică complexă, ci doar de capcane care să o pună pe Lara Croft în dificultate și pe gamer în extaz. încă mă întreb dacă nu cumva mă înșel și dacă nu cumva există un Tomb Raider pentru mobil sau tableta, iar dacă există aș dori că jocurile mai vechi din serie să fie readuse în actualitate. Curse cu motocicletă, sărituri din avion, tras cu Uzi și capcane în piramide, asta vrem!.

Blood Rayne

2. Blood Rayne

Pot spune că primul Blood Rayne arata mai slab ca grafică decât Wild Blood scos anul trecut pe terminalele Android și iOS, deci nu văd nici un motiv să nu ajungă pe device-urile noastre. Seria a murit de mult, iar vampiroaică Blood Rayne a avut parte doar de filmele proaste ale lui Uwe Boll, filmate în România. E vorba despre un joc de acțiune, un shooter third person, care e drept că ocupă ceva, dar varietatea de arme și conceptul de bullet time, încă relativ tânăr la vremea apariției jocului vor atrage mulți gameri. și mențiune legată de Blood Rayne și Tomb Raider, tabletele și telefoanele duc lipsă de jocuri cu femei frumoase în loc principal.

Resident Evil

1. Resident Evil 1, 2 și 3

De vreme ce jocuri Resident Evil au ajuns și pe Nintendo DS, o consolă mult mai slabă decât un iPhone din ultimii 3 ani, nu văd de ce nu ar ajunge și pe tablete și telefoane. întotdeauna m-a fascinat faptul că pe consolele portabile PSP și PS Vita nu avem jocuri horror în genul lui Resident Evil. Să fie groasă mai mică pe ecranul mic? E drept că aceeași întrebare o pot pune producătorilor de jocuri pentru mobil și tableta. Unde sunt sperieturile "on the go?". Pot spune că Resident Evil 1 și 2 au grafică prea slabă pentru o lansare în ziua de azi, dar Resident Evil 3 s-ar potrivi pe un Galaxy S III și S4 că o mănușă....

Mențiuni specială merită și câteva NFS-uri mai vechi precum Porsche sau jocurile din seria Devil May Cry, dar lista poate continua și cu titluri că The Longest Journey și Dreamfall. Voi ce alte jocuri ați include pe listă?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×