Android P activează funcţia Autofill în Chrome, plus alte browsere; Iată despre ce e vorba

1.425 ori
<b>Android P activează funcţia Autofill în Chrome, plus alte browsere; Iată despre ce e vorba</b>Odată cu sosirea lui Android P Developer Preview 1 avem parte și de activarea unei funcții importante, cea de autofill în cadrul browser-ului Chrome. Aceasta ne va permite completarea automată a formularelor unde ni se cer date personale

Cu câteva zile în urma sosea Android P Developer Preview 1, ocazie cu care am putut afla câteva dintre funcţiile cu care va sosi Android P, atunci când e gata de lansarea finală. Azi descoperim că noul release vine la pachet cu suport pentru Autofill în Chrome şi alte browsere. Aflaţi despre ce e vorba mai jos.

Trebuie spus din start că încă de la sosirea lui Android 8.0 Oreo a sosit acel Autofill API. Asta înseamnă că managerele de parole precum LastPass, 1Password, Dashlane şi altele se puteau folosi pentru logarea în aplicaţii pe Android. Practic nu mai era nevoie să completezi de o mie de ori câmpurile de parole, pentru că acestea erau reţinute automat şi auto completate.

Totuşi, în Oreo erau funcţii care împiedicau aplicarea de Autofill pentru logarea în site-uri web via Chrome, Microsoft Edge, Samsung Browser sau Firefox. Toate folosc un custom render special care îmbunătăţeşte performanţa la încărcarea de pagini, dar îl împiedică şi pe Autofill Engine să funcţioneze cum trebuie. Odată cu Android P dispare problema şi nu veţi mai avea nevoie să folosiţi un serviciu special de accesibilitate. 

Anumite password managere foloseau aşa ceva pentru a evita impedimentele browserelor. Cei de la Dashlane deja pregătesc o versiune a aplicaţiei lor care aplica parolele în browser pe Android P. Au testat-o pe Chrome şi merge perfect. Noul Android mai aduce modificări la nivel de zona a notificărilor, smart reply în tot OS-ul, suport nativ pentru decupajul în ecran, poziţionare via WiFi şi stickere şi fotografii în mesaje.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×