Aplicația benchmark 3DMark de pe Android primeşte o actualizare, care integrează şi suport Vulkan API

886 ori
<b>Aplicația benchmark 3DMark de pe Android primeşte o actualizare, care integrează şi suport Vulkan API</b>E drept că benchmark-urile sunt privite atât cu ochi buni, cât și cu rezervare de unii utilizatori, asta pentru că am văzut companii care trișează în aceste aplicații speciale. Există și titluri pentru măsurarea capabilităților în materie de grafică

Benchmark-urile au fost mereu un subiect problematic, în condiţiile în care unele companii producătoare de telefoane trişează în teste şi nu prea putem să luăm în serios rezultatele atunci când tocmai s-a lansat un OS nou de exemplu. Asta pentru că desesori benchmark-urile nu sunt optimizate la timp. Dacă Quadrant şi-a dat obştescul sfârşit în 2017, 3DMark trece la nivelul următor, primind o actualizare care îi integrează suportul Vulkan API.

3Dmark

De-a lungul timpului 3DMark a fost unul dintre cele mai respectate teste, pentru că forjează la maxim CPU-ul şi GPU-ul unui terminal. Şi are variante şi de PC, laptop, tabletă, deci e o soluţie răspândită. Vine de la Futuremark, care a creat şi PCMark, deja test de baterie cu tradiţie la Mobilissimo.ro. Odată cu actualizarea recent sosită, Futuremark a încercat să ofere o abordare mai umană soluţiei sale.

3Dmark

Până acum benchmark-urile făceau cam acelaşi lucru: treceau terminalele printr-un set de teste standard, ce simulau gaming-ul, editarea video şi alte activităţi solicitante. La final primeam o serie de scoruri pe care le comparam cu cele obţinute de alte telefoane şi tablete. Desori totuşi utilizatorul de rând nu simte acelaşi ecart manifestat în cifre şi la utilizarea de zi cu zi. Cel mai nou 3DMark pentru Android include acum o serie de grafice de nouă generaţie.

Aplicaţia a primit un design nou şi la pachet a venit şi un nou sistem de cuantificare a rezultatelor şi grafice aferente. Acum e mai uşor să comparăm performan'a terminalului nostru cu alte telefoane populare şi chiar să vedem evoluţia performanţei pe diferite versiuni de Android. Mai aflăm şi dacă un anumit device îşi poate atinge potenţialul maxim în orice condiţii sau dacă nu e constant.

Cât despre Vulkan API, acesta e în sfârşit supportat de benchmark, cel puţin în sub testul Slingshot Extreme. Are darul de a extinde capacitatea hardware-ului, peste ce oferă OpenGL ES. Curioşii şi cei care vor să îşi forjeze terminalele pot găsi aici noul 3DMark pentru Android.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×