Cele mai descărcate 10 aplicaţii din App Store şi Play Store în 2017 ne arată pasiunea şi obsesia pentru socializare

2.571 ori
<b>Cele mai descărcate 10 aplicaţii din App Store şi Play Store în 2017 ne arată pasiunea şi obsesia pentru socializare</b>Un studiu marca Sensor Tower ne prezintă astăzi topul celor mai descărcate 10 aplicații (non-jocuri) din magazinele App Store și Google Play. După cum era de așteptat, majoritatea acestor titluri sunt aplicații de socializare, cu Facebook Messenger în

Nu cred că se îndoia nimeni că aplicaţiile cele mai descărcate din Store-uri sunt cele de socializare. Azi avem şi un top oficial al celor de mai descărcate aplicaţii, oferit de cei de la Sensor Tower. Acest top 10 acoperă primele 3 luni ale anului curent, atât în Play Store, cât şi App Store.

Reţineţi că Sensor Tower a compilat lista de aplicaţii non-jocuri aici, iar pe primul loc în App Store se află Facebook Messenger, urmat de Whatsapp şi Bitmoji. Pe primul loc în Play Store îl găsim pe Facebook, urmat de Whatsapp şi Facebook Messenger, iar per total WhatsApp e pe primul loc, când se face media. Nici restul topului nu e chiar străin de socializare, incluzând Instagram, Snapchat, dar şi Uber şi YouTube sau Google Maps.

Top 10 cele mai descarcate aplicatii

De remarcat că pe Android şi-au găsit loc în top şi Clean Master şi UC Browser cumva. La drept vorbind Facebook şi WhatsApp sunt primele aplicaţii pe care le instalezi când îţi cumperi un telefon nou, deci nu ne miră clasamentul. Practic Mark Zuckerberg şi compania sa ne domină smartphone-urile cu aceste aplicaţii şi nu sunt semne că ar slăbi dominaţia prea curând.

Şi nu e ca şi cum nu ar exista alternative, dar lumea s-a obişnuit cu aceste softuri şi nu vrea să încerce ceva nou. Mă miră lipsa lui Twitter din top şi nu pot decât să mă întreb ce este acel Faceu şi cum un browser relativ anonim ca UC Browser are aşa multe descărcări. E interesant că posesorii de terminale cu iOS aleg să descarce Google Maps în număr mare, ceea ce îmi spune că Apple Maps nu e chiar soluţia lor preferată.

Cum Facebook permite şi transferuri bancare acum, să chemi Uber din aplicaţie (cel puţin în SUA) şi să joci jocuri cu prietenii din Messenger, plus multe alte activităţi, e de înţeles popularitatea sa. Înţelegem şi de ce nu e nevoie de un Facebook OS sau Facebook Phone, pentru că la drept vorbind deja avem toţi Facebook Phones în buzunar.

Ar fi fost interesant de văzut şi cum se compară aplicaţiile FB cu jocurile...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×