Facebook Maps? Compania lui Zuckerberg lansează un tool pe bază de AI care ajută la realizarea de hărţi

705 ori
<b>Facebook Maps? Compania lui Zuckerberg lansează un tool pe bază de AI care ajută la realizarea de hărţi</b>După ce a intrat pe piaţa monedelor cripto (sau mai bine zis stable coin), Facebook vrea să facă un pas şi pe piaţa cartografierii digitale. Facebook a lansat în această săptămână o serie de tool-uri pe bază de machine learning

După ce a intrat pe piaţa monedelor cripto (sau mai bine zis stable coin), Facebook vrea să facă un pas şi pe piaţa cartografierii digitale. Facebook a lansat în această săptămână o serie de tool-uri pe bază de machine learning, care vor avea rol de a crea hărţi mai detaliate la nivel global.

Seria de unelte se numeşte Map with AI şi primeşte şi aportul organizaţiei OpenStreetMap pentru a crea hărţi cu ajutorul crowdsourcing-ului. Se lucrează la acest proiect de 2 ani deja şi acum este disponibil pentru membrii comunităţii OpenStreetMap. Unul dintre toolurile de bază este RapidID, care îţi permite să identifici, să adaugi şi să editezi drumuri în mod foarte facil.

Facebook

RapidID preia imagini din satelit din surse disponibile la nivel comercial şi public, precum Maxar, iar apoi AI-ul său prezice prezența drumurilor în acele imagini. Se va crea o suprapunere peste harta cu acele drumuri, reprezentate cu mov, în vreme ce drumurile existente apar cu alb. Cei care lucrează în cadrul proiectului pot edita drumurile mov şi să le înlăture dacă e cazul.

Prin această tehnologie pot fi cartografiate chiar şi drumurile neasfaltate, aleile şi chiar drumurile pietonale. Cu ajutorul AI-ului vor fi diferenţiate automat de albiile de rău, ziduri şi altele de gen. Acolo unde AI-ul e nesigur, intervine elementul uman. Până acum au fost făcute teste, cartografiindu-se 482.000 de kilometri de drumuri în Thailanda.

Mult din această muncă se face cu voluntari. Proiectul este detaliat aici şi voi puteţi încerca RapidID aici.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×