Veniturile Huawei cresc cu 30% în primul semestru din 2019, în ciuda crizei SUA-China; Angajaţii sunt recompensaţi

792 ori
<b>Veniturile Huawei cresc cu 30% în primul semestru din 2019, în ciuda crizei SUA-China; Angajaţii sunt recompensaţi</b>Una dintre declaraţiile pe care Ren Zhengfei, fondator Huawei a insistat în timpul crizei cu interdicţia SUA a fost că nu va concedia nici un angajat. Acum aflăm că lucrurile au mers aşa bine în primul semestru

Una dintre declaraţiile pe care Ren Zhengfei, fondator Huawei a insistat în timpul crizei cu interdicţia SUA a fost că nu va concedia nici un angajat. Acum aflăm că lucrurile au mers aşa bine în primul semestru încât se discută despre bonusuri pentru angajaţi.

Veniturile companiei chineze au crescut cu 30% în primul semestru, în ciuda problemelor avute cu SUA. E o creştere mai mică decât acel 39% înregistrat în primele 3 luni din 2019, dar e un salt faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Huawei vrea să păstreze ritmul creşterii şi să rămână pe trend ascendent, pentru a realiza targetul de a depăşi Samsung în 2020 şi a deveni cel mai mare producător de telefoane din lume.

Aflăm şi că au pus 10.000 de dezvoltatori să lucreze în 3 ture pe zi pentru a crea alternative la software şi componente americane. Secretul pentru veniturile crescute menţionate mai sus? E vorba despre contractele pentru echipament de reţea 5G, pe care le-a prins gigantul asiatic. Revenind la chestiunea bonusurilor, compania a început să dea bonusuri angajaţilor care au ajutat la evitarea unei crize.

A avut loc inclusiv o ceremonie internă pentru a îi sărbători pe câştigători, în general cei care s-au ocupat de rezervele de componente de dinainte de interdicţie, găsind alternative. Nu e foarte clar dacă s-au dat şi bonusuri financiare sau doar bătăi pe umăr. Huawei e încă în suspans legat de lista neagră din SUA, iar firmele americane care vor să lucreze cu creatorul lui P30 Pro trebuie să solicite o licenţă specială.

Situaţia e neclară pe mai multe planuri, inclusiv legat de Android, în vreme ce Huawei insistă că HongMeng OS nu e o alternativă. Toate detaliile menţionate mai sus sunt preliminare, iar cifrele oficiale de vânzări şi venituri pentru semestrul întâi vin pe 30 iulie. Ştim totuşi că în intervalul ianuarie - martie, Huawei a generat venituri de 27 de miliarde de dolari.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×