[UPDATE: Google spune că este un bug] Stocare nelimitată a fotografiilor la calitate originală în Google Photos pe iPhone 11, dar nu și pe Pixel 4! Iată motivul

2.762 ori
<b>[UPDATE: Google spune că este un bug] Stocare nelimitată a fotografiilor la calitate originală în Google Photos pe iPhone 11, dar nu și pe Pixel 4! Iată motivul</b>Zilele trecute aflam detalii despre o schimbare pe care Google a adus-o odată cu lansarea noilor modele Pixel 4 și Pixel 4 XL, ceva ce nu era menționat pe scena evenimentului de prezentare. Este vorba despre decizia Google de a

UPDATE 21-10-2019: La câteva zile distanță de la descoperirea faptului că Google Photos oferă stocare nelimitată pentru fotografii la calitate originală pe iPhone, iată că Google face un anunț neașteptat. Gigantul susține că este vorba despre un bug și că lucrează la îndreptarea lucrurilor. Rămâne de văzut la ce soluție se va ajunge, unele voci susținând că Google va implementa stocarea HEIC și pe Android. 

ARTICOL INIȚIAL 18-10-2019: 

Zilele trecute aflam detalii despre o schimbare pe care Google a adus-o odată cu lansarea noilor modele Pixel 4 și Pixel 4 XL, ceva ce nu era menționat pe scena evenimentului de prezentare. Este vorba despre decizia Google de a nu mai oferi stocare nelimitată în Google Photos pentru fotografiile la calitate originală în cazul noilor telefoane Pixel, dezvăluire care cu siguranță a supărat mulți dintre potențialii utilizatori.

Stocarea va fi în continuare nelimitată, dar fotografiile nu se vor salva la rezoluția originală asta pentru că se trece printr-un proces de compresie. În mod interesant pe iOS nu se întâmplă astfel, aplicația Google Photos oferind stocare nelimitată pentru fotografii la calitate originală.

Aflăm că acest lucru este posibil grație formatului în care sunt salvate fotografiile pe iPhone și anume HEIC, format cu dimensiune mai mică chiar și decât fișierele JPG ce trec prin compresia Google. Astfel, iPhone-urile beneficiază de stocare nelimitată a fotografiilor originale pentru că dacă Google ar încerca să treacă fișierele HEIC prin compresie, rezultatul ar fi fișiere cu dimensiuni mai mari aparent. 

Totodată, descoperim că deși Android 10 suportă funcția de salvare a fotografiilor în format HEIC/HEIF, aceasta nu este activă pe Google Pixel 4 astfel încât utilizatorii să beneficieze de același "loophole" ca pe iPhone și să își stocheze fotografiile la calitate originală în cloud. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×