Google Photos omoară iar scannerele şi îţi permite să cauţi text în fotografii plus să îi dai copy/paste

1.928 ori
<b>Google Photos omoară iar scannerele şi îţi permite să cauţi text în fotografii plus să îi dai copy/paste</b>Nu doar brandul Android şi Play Store au fost regândite în aceste zile, ci şi Google Photos. Mă rog, "regândit" e mult spus, pentru că faimoasa aplicaţie tip Galerie Foto a primit o functie nouă, de căutare a textului în fotografii

Nu doar brandul Android şi Play Store au fost regândite în aceste zile, ci şi Google Photos. Mă rog, "regândit" e mult spus, pentru că faimoasa aplicaţie tip Galerie Foto a primit o functie nouă, de căutare a textului în fotografii.

Conceptul este următorul: ai făcut vreodată o fotografie care conţinea text şi ai dorit să cauţi acea poză după textul din ea? Acum poţi face asta, cu ajutorul lui Google Photo şi al machine learning-ului. Funcţionalitatea este asociată lui Lens mai degrabă şi va permite utilizatorului să caute text în cadrul fotografiilor. Acest lucru e util mai ales dacă pozezi documente, cursuri la facultate sau pagini din cărţi şi vrei să cauţi un pasaj sau o informaţie utilă.

În plus veţi putea digitaliza textul din poze şi să îi daţi chiar copy/paste în documente, pentru a fi mai uşor de folosit, editat şi citit. Totul se face pe bază de OCR (optical character recognition), care nu e o tehnologie nouă, dar a fost dusă la un nou nivel de către Google. În acest moment funcţia se află doar pe Google Photos de pe Android nu şi pe versiunea de pe iOS.

Atenţie pentru că recunoaşterea optică a caracterelor depinde mult de calitatea şi claritatea imaginii. Dacă fotografia e deformată şi neclară atunci textul va fi convertit cu multe erori. Google Lens a evoluat mult în ultimii ani, permiţând adăugarea de contacte de pe cărţi de vizită şi identificând milioane de obiecte sau produse din jur.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×