Gmail primeşte un Dark Mode, mai bine zis o temă întunecată (Dark Theme)

1.735 ori
<b>Gmail primeşte un Dark Mode, mai bine zis o temă întunecată (Dark Theme)</b>În vreme ce toată lumea discută despre iOS 13 şi al său Dark Mode, iată că Google face propriile mutări legate de o interfaţă mai întunecată. Gigantul american tocmai a început să ofere o temă întunecată pentru aplicaţia Gmail de

În vreme ce toată lumea discută despre iOS 13 şi al său Dark Mode, iată că Google face propriile mutări legate de o interfaţă mai întunecată. Gigantul american tocmai a început să ofere o temă întunecată pentru aplicaţia Gmail de pe Android. Această măsură era de aşteptat, după ce Android 10 a primit un Dark Mode cu nuanţe mai bine calibrate.

Gmail Dark

Gmail pentru Android ar trebui să ajungă la versiunea 2019.08.18.267044774 în această săptămână pentru toţi utilizatorii. Se pare că va fi o actualizare server side şi nu trebuie să faceţi vreun update din Play Store pentru Gmail. Dacă vreţi să verificaţi dacă a apărut această Dark Theme, intraţi în aplicaţia Gmail, apoi Settings şi zona Theme (deasupra lui "Default Notification Action"). Dacă apăsaţi acolo veţi primi opţiuni precum Light, Dark sau System Default.

Gmail Dark

Trebuie subliniat că nu e vorba de un fundal complet negru, ci mai degrabă un negru light, şters, care nu creează un contrast violent cu textul alb. E mai degrabă un gri închis, care are rolul de a economisi energie şi a vă proteja ochii, mai ales după apus. Şi Microsoft a lansat recent un Dark Mode în al său Outlook, deci încep să se mişte lucrurile.

Ca să înţelegeţi şi rolul acestei abordări, Google anunţa anul trecut că Dark Mode-ul lui YouTube (gri închis de fapt) a economisit până la 60% energie faţă de o aplicaţie YouTube cu temă albă şi asta se simte mai ales la cei cu telefoane cu ecran OLED. Între timp şi Google Keep, Maps, Messages şi Files by Google au câte un Dark Theme/Mode.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×