Google GBoard ar putea deveni cea mai populară tastatură virtuală din Android; Iată de ce

3.148 ori
<b>Google GBoard ar putea deveni cea mai populară tastatură virtuală din Android; Iată de ce</b>Una dintre aplicațiile de tip tastatură virtuală ce are mari șanse să devină favorita publicului acum odată cu dispariția Swype este nimeni alta decât Google GBoard. Acest software preinstalat pe terminalele Pixel a început să ofere funcții

Din totdeauna am fost un fan înrăit al tastaturii SwiftKey. Am descoperit-o încă de la primul smartphone Android pe care l-am avut (un Nexus 4). Iar de atunci asta era una din primele aplicații instalate pe fiecare smartphone testat de mine. După părerea mea, cel mai mare avantaj pe care îl are SwiftKey este că tastatura învață din ce scriu eu. Faptul că există o aplicație ce analizează toate conversațiile mele e un pic înspăimântător, dar mie nu-mi pasă.

Swiftkey

Important e că de la primele 2 litere, Swiftkey deja știe ce cuvânt să insereze. Fie că e o poreclă a unui prieten, sau un cuvânt necenzurat. E chiar tare comod să ai predicții la înjurături în unele situații. De fiecare dată când am ocazia, recomand prietenilor această tastatură, ce-i drept nu toți sunt mulțumiți de felul în care lucrează acest autocorrect. Pe lângă asta, SwiftKey e una din cele mai customizabile tastaturi pe mobil.

O grămadă de teme, posibilitatea de a adăuga rânduri de numere, predicții la emoji, Gif-uri, funcții ca Flow ce permit să inserezi cuvinte pur și simplu glisând deasupra literelor. Până nu demult, SwiftKey era cea mai populară tastatură pe Android, dar lucrurile au început să se schimbe din 2016. Zilele trecute, pe grupul Mobilissimo de pe Facebook a fost realizat un mic sondaj și iată rezultatele.

Sondaj

Începând cu 2016, Google a făcut un rebranding a tastaturii default din Android, fiind redenumită în GBoard. Când am folosit primele versiuni m-am convins încă o dată că Swiftkey nu are concurent. Însă după acest sondaj, am aruncat o privire la smartphone-ul meu (Un Google Pixel 2 pe care îl testez) și am observat că utilizez și eu GBoard-ul deja de vreo 2 săptămâni, fără să îmi dau seama. 

Gboard

În ultimul timp GBoard a adus o mulțime de noutăți pe care lă găseam în SwiftKey ba chiar mai mult. Sunt o grămadă de opțiuni de customizare, de la mărimea butoanelor până la teme de interfață. Funcția Glyde este alternativa Flow-ului de pe Swift Key, avem emoji predictions, ba chiar mai mult. 

Gboard

Începând cu versiunea 7.0.2 beta lansată astăzi, GBoard permite să faci o căutare concomitentă printre Gif-uri, emoji-uri și stickere, direct de pe tastatură. Asta e super comod în conversații când nu știi ce reacții să mai adaugi. Încă o funcție super comodă e integrarea Google Translate. Practic, îți permite să scrii în română, iar mesajul inserat să fie tradus în oricare altă limbă.

Unicul lucru care mă oprește să las SwiftKey-ul este abilitatea de word prediction. Gboard poate memora cuvinte, dar pentru asta trebuie să salvez fiecare cuvânt pe care aș vrea să îl țină minte. În timp ce SwiftKey deja a analizat toate conversațiile mele și îmi oferă sugestii de cuvinte la care nici eu nu m-aș fi gândit mai bine. Totuși, este clar de ce GBoard ar putea deveni și mai popular în viitorul apropiat. 

Pentru că Google! 

Având în vedere puterea Google, e foarte ușor să popularizezi un astfel de produs. GBoard vine prestabilit obligatoriu pentru o bună parte din smartphone-urile ce rulează Android. Iar așa cum majoritatea utilizatorilor nici măcar nu știu că tastatura poate fi modificată, continuă să o folosească pe cea prestabilită, care mereu se îmbunătățește. Mai mult ca atât, de când iOS a permis posibilitatea de a modifica tastatura de bază, GBoard țintește activ utilizatorii de iPhone, oferind funcții ale GBoard exclusiv pe iOS, sau chiar înainte ca acestea să apară pe Android. 

Concurența dispare

Zilele trecute, colegul meu Claudiu a scris despre sfârșitul Swype. Acum câțiva ani această tastatură era chiar peste SwiftKey după popularitate și în continuare are fanii săi. Toată magia acestei tastaturi se ascundea în posibilitatea de a tasta cu ajutorul Swype-urilor. Funcție preluată rapid de Swiftkey (Flow) și GBoard (Glide). După cum vedem, GBoard încearcă să înghită cam tot ce oferă restul tastaturilor de pe piață.

Având în vedere că Google se descurcă tare bine cu inteligența artificială și algoritmi, nu m-aș mira ca în curând să apară un concurent pentru funcția de prediction de la SwiftKey. Voi totuși ce tastaturi alternative folosiți și de ce? Scrieți mai jos în comentarii! 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×