Edward Snowden lansează Haven, o aplicaţie care transformă un terminal Android într-o cameră de securitate

3.036 ori
<b>Edward Snowden lansează Haven, o aplicaţie care transformă un terminal Android într-o cameră de securitate</b>A trecut ceva vreme de când nu am mai auzit numele lui Edward Snowden, probabil de la documentarul "The Putin Interviews" al lui Oliver Stone. De această dată Snowden apare în peisaj pentru a lansa o aplicaţie care transforma orice terminal Android..

A trecut ceva vreme de când nu am mai auzit numele lui Edward Snowden, probabil de la documentarul "The Putin Interviews" al lui Oliver Stone. De această dată Snowden apare în peisaj pentru a lansa o aplicaţie care transformă orice terminal Android într-o cameră de securitate controlată de la distanţă.

Numele softului este Haven, iar acesta poate transforma un smartphone Android într-un terminal cu rol de securitate. Va folosi toate funcţiile sale inteligente pentru a proteja contra atacurilor contra utilizatorului, înregistrând video, audio, vibraţii şi detectând şi mişcările din jur, plus schimbările în iluminare. Practic un telefon Android devine o super cameră, atentă la tot ce se află în jur, in cazul in care un jurnalist/militant/protestatar e atacat.

E bizar că toate acestea îmi sună a instrumente de spionaj, mai mult decât "protejarea spaţiului personal fără compromitere intimităţii", promise de Snowden. Haven ar fi fost creat pentru jurnaliştii de investigaţie, pentru protectorii drepturile omului şi pentru cei care au nevoie de imunitate. Totul funcţionează cam ca un sistem de securitate smart home, dar cu un telefon în centru, nu o cameră.

Poate detecta orice doriţi şi înregistra audio în situaţii tensionate sau dubioase pentru un jurnalist. Rolul ar fi să apere o persoană sub acoperire şi să îi ofere dovezi în cazul unui proces sau investigaţii. Aplicaţia se descarcă de pe site-ul Haven și tare îmi e teamă ca va fi reconvertită ca tool de spionaj.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×