Google pregateste un nou browser, Chrome

1.251 ori
<b>Google pregateste un nou browser, Chrome</b>Un zvon bizar isi facea ieri aparitia pe web, sub forma unei benzi desenate care prezenta Google Chrome, un proiect de browser open source al companiei. Ilustratiile, create de catre desenatorul Scott McCloud contin referiri la nu mai putin de 19...

Un zvon bizar isi facea ieri aparitia pe web, sub forma unei benzi desenate care prezenta Google Chrome, un proiect de browser open source al companiei. Ilustratiile, create de catre desenatorul Scott McCloud contin referiri la nu mai putin de 19 developeri Google.

Benzile desenate sunt foarte detaliate si au 38 de pagini, aparand in premiera pe Blogoscoped, blogul neoficial Google. Publicatia este impartita in 5 sectiuni principale, care fac referire la stabilitate, viteza, experienta de cautare si cea a utilizatorului, securitate si standarduri ale noului browser. Prin intermediul aceleiasi benzi desenate aflam ca fiecare tab al noului browser va rula propriul proces, izolat de restul.

Google isi va folosi indexul motorului de cautare pentru a testa browserul, astfel ca paginile care beneficiaza de pozitii importante in Google Search vor fi accesate cel mai des pentru a testa performanta lui Chrome. Aflam si ca browserul este scris cu ajutorul lui WebKit, engine-ul open source, care se afla in "miezul" lui Safari si Google Android. In Chrome taburile vor fi la ordinea zilei, devenind elementul navigational principal. Fiecare tab se va comporta ca o fereastra de sine statatoare, iar bara de adrese, numita "Omnibox" se va comporta ca inovatia Mozilla, "Awesome bar", oferind utilizatorului sugestii bazate pe tendintele sale de browsing.

Google Browser

In ce priveste securitatea, arhitectura lui Chrome permite rularea fiecarui proces intr-un tab separat si blocarea accesului catre alte procese de pe PC. De mentionat este faptul ca acest browser va fi lansat ca un proiect open source, ce va integra Google Gears si va revolutiona universul aplicatiilor online. Sa fie acesta primul pas catre un sistem de operare online dezvoltat de Google?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×