Google Maps învață noi limbi; Româna este pe listă și aflăm care sunt schimbările aduse

3.586 ori
<b>Google Maps învață noi limbi; Româna este pe listă și aflăm care sunt schimbările aduse</b>Dacă în urmă cu 14 ani serviciul de navigare Google Maps era disponibil doar în limba engleză, iată că astăzi celebra soluție GPS învață 39 noi limbi. Este vorba despre modificări aduse în cadrul aplicațiilor care permit căutarea și afișarea locațiilor

În această săptămână celebra aplicație de navigare Google Maps a primit o actualizare importantă, învâțând 39 noi limbi. Printre acestea se numără și limba română, iar de acum înainte vom avea parte de câteva funcționalități în plus. Este deja știut faptul că aplicația de Android și iOS oferea afișare a meniului în limba română, dar și ghidare text, ba chiar și vocală - semn că noutatea de astăzi este alta.

Google Maps

Ce se schimbă? Ei bine, Maps învață în întregime limba noastră și de acum înainte traducerile vor fi mai exacte, iar utilizatorii vor putea căuta adresele sau locurile preferate din alte țări fix folosind text în română. Un exemplu poate fi "Parc del Laberint d'Horta" din Barcelona, locație pe care o vom putea căuta în Maps în felul următor: parcul Labirintului din Horta.

Google Maps

Vom vedea text în română când căutăm noi locuri de vizitat, cea mai bună rută de mers cu bicicleta sau cu transportul în comun, dar și când încercăm să găsim programul unui restaurant din zonă. Nu doar limba română este pe lista de limbi învățate de către Maps, ci și alte 38 limbi pe care le puteți găsi menționate aici. Google estimează că aceste limbaje sunt folosite de 1.25 miliarde de persoane de pe glob, deci asta subliniază importanţa actualizării. 

Funcţionalitatea vine prin actualizare de tip "server side", deci nu trebuie să faceţi vreo actualizare voi. Google Maps pornea la drum în limba engleză în 2004 şi a primit suport pentru mai multe dialecte în ultima vreme. În ultimele 2 luni Google şi-a actualizat aplicaţia de hărţi pentru a afişa rutele ce se pot accesa de către persoane în scaun cu rotile, au inclus şi un Drive Mode pe bază de Mario Kart şi informaţii în timp real pentru rutele de transport în comun pe iOS.

Descarca Google Maps de aici:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×