Google Fuchsia OS va include suport pentru limbajul de programare Apple Swift

1.241 ori
<b>Google Fuchsia OS va include suport pentru limbajul de programare Apple Swift</b>În cursul anului trecut și-au făcut apariția multe detalii despre Fucshia OS, noul sistem de operare la care lucrează cei de la Google. Acesta este diferit de Android și Chrome OS, asta pentru că la baza sa nu se află celebrul Linux

Îl mai ţineţi minte pe Fuchsia OS? Sistemul de operare pentru soluţiile Internet of Things avea parte de multiple scăpări anul trecut, iar în primăvara acestui an avea şi un logo oficial confirmat. Azi aflăm că platforma, deşi este dezvoltată de Google, începe să aibă lucruri în comun cu Apple.

Fuchsia este diferit de Android şi Chrome OS, fiind un sistem de operare complet nou, bazat pe kernelul "Zircon" (nume de cod Magenta) de tip real time şi nu pe Linux. Conform celor mai noi scăpări de cod, Google a continuat lucrul la Fuchsia OS şi oferă acum suport pentru limbajul de programare Swift de la Apple. Firma din Cupertino a creat acest limbaj de programare pentru a le permite dezvoltatorilor să realizeze aplicaţii pentru iOS, MacOS, tvOS şi watchOS într-un mod cât mai intuitiv. Poate realiza şi compilare pentru Linux.

Fuchsia OS

Avem de-a face aici cu un "Objective-C fără C", aşa cum l-a numit chiar Apple, iar Swift suportă şi cod C++ fără probleme. Fuchsia OS acceptă aplicaţii scrise în Dart, un limbaj de programazare bazat pe C şi dezvoltat de Google, deci lucrurile au sens. Practic cei care sunt familiarizaţi cu Swift pot crea software şi pentru Fuchsia pe viitor. Încă nu e foarte clar ce intenţii are Marele G cu acest OS totuşi. L-am văzut la un moment dat testat pe telefoane şi tablete şi ştiam că experţii din spatele său provin din echipa WebOS dar şi unii din cea iOS.

Estimările indicau o finalizare a proiectului prin 2020, asta dacă nu păţeşte ca Andromeda OS de la Google, care a fost casat din câte ştiu. Posibil să fie un înlocuitor pentru Chrome OS, sau o evoluţie a lui Android pentru laptop-uri şi tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×