Google anunță platforma de mesagerie Chat ce va fi integrată în Android Messages; Pune în standby dezvoltarea aplicației Allo

1.179 ori
<b>Google anunță platforma de mesagerie Chat ce va fi integrată în Android Messages; Pune în standby dezvoltarea aplicației Allo</b>În ultimii ani cei de la Google au adus pe piață numeroase aplicații de mesagerie, soluții care nu au impresionat publicul învățat cu WhatsApp, Facebook Messenger și altele. Ultima lansare majoră a fost cea a serviciului Allo în vara anului

De-a lungul ultimilor ani cei de la Google au tot încercat să vină cu o soluție de mesagerie care să convingă publicul să renunțe la WhatsApp sau Facebook Messenger, încercări fără reușită. Ultima mare lansare venea în cadrul Google I/O 2016 și vorbim despre Allo, aplicație de mesagerie pentru Android și iOS care nu a făcut senzație și care acum se pregătește să fie trasă pe bară se pare.

Suntem informați prin intermediul unui raport The Verge cu privire la faptul că Google vrea să aducă modificări serioase aplicației Android Messages și pentru asta este nevoie ca întreaga echipă de dezvoltatori ce lucra la proiectul Allo să fie transferată către noul proiect. 

Se lansează astfel o nouă platformă numită Chat ce nu este decât o altă denumire pentru standardul RCS (Rich Communication Services) ce va fi integrată direct în Android Messages fără a mai fi nevoie de lansarea unui alt titlu software. Această inițiativă va avea acoperire globală și aparent cei de la Google au început deja discuțiile cu operatorii pentru a-i convinge să adopte tehnologia de înlocuire a serviciului SMS stadnard.

Google chiar afirmă că "Chat" este un serviciu bazat pe operatori și că printre funcțiile pe care le va include se vor număra și următoarele: Smart Reply, GIF-uri, stickere, suport Google Assistant, integrare Google Photos, un sistem mai bun de căutare a mesajelor și chiar o interfață web. Un alt lucru aflat cu această ocazie este că mesajele din "Chat" vor fi trimise folosindu-se o conexiune la internet și nu beneficiile de tip SMS.

De asemenea, în situația în care se conversează cu un utilizator ce nu are activat serviciul "Chat" sau nu este posesor de terminal Android, mesajele vor reveni la standardul SMS - lucru ce se întâmplă și în cazul lui iMessage. Nu se știe cât de curând va debuta această platformă, dar Google afirmă că aceasta va sosi preinstalată pe terminalele Android de acum înainte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×