Instagram copiază o funcţie a lui Snapchat, va trimite notificări dacă cineva face capturi cu Stories şi fotografiile voastre

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii 1.418 ori
<b>Instagram copiază o funcţie a lui Snapchat, va trimite notificări dacă cineva face capturi cu Stories şi fotografiile voastre</b>Dacă până acum Instagram notifica utilizatorii la realizarea unui screenshot din chat-ul cu persoana respectivă, de acum începe și testarea unei funcții prin care notificările vor sosi și pentru simpla captură de ecran a unei fotografii postate sau

Ca de obicei în tech marile inovaţii sunt furate şi împrumutate, iar Instagram continuă să se inspire de la Snapchat, de această dată cu o funcţie care ajută la păstrarea intimităţii utilizatorului. Sau măcar la notificarea încălcării acesteia... E vorba despre notificări trimise când cineva face capturi de ecran cu acele Stories ale voastre sau cu fotografii.

Instagram

Facebook a început să implementeze în Instagram o funcţie care te va notifica atunci când cineva face capturi de ecran ale fotografiilor tale şi ale secţiunii Stories. Se va primi un pop-up în aplicaţie care avertizează că şi autorul pozelor va fi înştiinţat daca îi copiaţi fotografiile. Mai mult decât atât se va trimite şi o notificare dacă se fac capturi în cadrul unei discuţii private unde cineva a trimis o fotografie unei alte persoane, prin mesageria din Instagram.

Există şi modalităţi de a preveni apariţia acelor popup-uri enervante, aparent. La prima vedere nu puteţi dezactiva funcţia din Setări, dar dacă activaţi Airplane Mode pe telefon şi apoi faceţi captura de ecran, persoana în cauză nu va mai fi notificată. Totuşi acest workaround nu a fost probat încă, deci e doar o speculaţie. Imaginaţi-vă dacă s-ar introduce o funcţie de gen în Whatsapp, unde lumea trimite poze pe bandă rulantă şi le şi face screenshot-uri... am primi zeci sau sute de notificări pe zi şi s-ar duce tot farmecul discuțiilor.

Pe de altă parte sunt oameni care fac bani din fotgrafiile postate pe Instagram şi are sens ca acestea să fie protejate (oarecum) de furt prin captură de ecran.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×