Samsung brevetează o tehnologie care le va permite ceasurilor smart să măsoare tensiunea arterială

2.404 ori
<b>Samsung brevetează o tehnologie care le va permite ceasurilor smart să măsoare tensiunea arterială</b>Cei de la Samsung nu completează doar brevete cu aplicare în zona smartphone, ci și pentru categoria de smartwatch-uri. Chiar azi vedem un asemenea brevet pentru o tehnologie care le va permite viitoarelor ceasuri inteligente să măsoare

De câţiva ani tot aşteptăm momentul în care purtabilele vor începe să măsoare şi tensiunea arterială nu doar pulsul. Se pare că Samsung e pe drumul cel bun cu această inovaţie, conform unui brevet care tocmai a apărut, legat de un smartwatch.

Brevet Samsung smartwatch

Mai toate brăţările de fitness şi ceasurile inteligente pot lua pulsul, dar nici un astfel de produs nu poate măsura tensiunea. E drept că sunt câteva în China care se laudă cu acest lucru, dar le privim cu precauţie. Pentru a măsura tensiunea e nevoie de o bandă strânsă pe mână care va crea presiune asupra arterelor mari. Samsung a descoperit totuşi o altă metodă.

Noul său brevet prezintă un ceas care seamănă puţin cu prima generaţie de modele Samsung Gear şi apare sub numele de Gear X. Tensiunea e măsurată prin trimiterea unui fascicul de lumină polarizată spre piele şi detectarea intensităţii luminii care se reflectă la contact. Samsung foloseşte o sursă de lumină şi un receptor de lumină după ce fasciculul a atins pielea în zona vascularizată.

S-ar putea revoluţiona industria medicală în acest mod şi să fie detectată din timp hipertensiunea, ucigaşul numărul 1 al zilelor noastre. Să vedem cum priveşte comunitatea medicală produsul final totuşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×