Mark Zuckerberg ar dori să plătească publicaţiile online pentru ştiri şi să creeze un soi de "Facebook News"

566 ori
<b>Mark Zuckerberg ar dori să plătească publicaţiile online pentru ştiri şi să creeze un soi de "Facebook News"</b>După ce săptămâna trecută a trecut noua Directivă Copyright, care ar putea afecta multe publicaţii şi libertatea de exprimare pe Internet, acum aflăm că Facebook ar face un pas în direcţia corectă. Mark Zuckerberg ar fi propus ca

După ce săptămâna trecută a trecut noua Directivă Copyright, care ar putea afecta multe publicaţii şi libertatea de exprimare pe Internet, acum aflăm că Facebook ar face un pas în direcţia corectă. Mark Zuckerberg ar fi propus ca FB să plătească publisherii pentru a îşi pune conţinuturile într-o zonă dedicată a platformei de socializare.

Mă gândesc la un soi de "Facebook News", separat de fluxul principal de postari şi garantat 100% pentru autenticitate şi lipsa de fake news. Totul vine in contextul ideii de „taxa pe link” de la UE. Vestea vine la un an după ce Facebook anunţase că va mai tăia din ştirile aflate în fluxul său, pentru a se axa pe conţinut şi postari generate de utilizatorul de rând. Ideea lui Zuck a apărut în cadrul unei discuţii  cu CEO-ul Axel Springer, Mathias Dopfner.

În discuţia sa cu Dopfner, Zuckerberg a amintit de rolul pe care jurnalismul de calitate îl are în clădirea unor comunităţi bine informate. Dacă apare un tab News în Facebook va fi nevoie şi de un model de afaceri şi un ecosistem pentru a îl susţine. Şeful Facebook e gata şi să plătească publisherii pentru drepturile asupra ştirilor publicate pe Facebook.

Încă nu e clar dacă utilizatorul de rând va fi taxat pentru a citi acele ştiri premium, dar Zuck afirmă că nu ar dori să obţină un flux de venit de acolo. Facebook a mai încercat ceva de gen în toamna lui 2017, cu acel feed "Explore", care a fost testat în 6 ţări, dar casat prin martie 2018.

Noua secţiune e practic un agregator şi news reader pentru utilizator, nu că am duce lipsă de aşa ceva ce e drept. Între Feedly şi Apple News Plus, avem ce alege. Ideea unui "Netflix al ştirilor" lasă totuşi loc şi pentru alţi concurenţi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×