Sharp vrea să producă ecrane OLED de iPhone; Face eforturi în acest sens

949 ori
<b>Sharp vrea să producă ecrane OLED de iPhone; Face eforturi în acest sens</b>Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, dar cu ceva vreme în urmă Sharp a fost cumpărată de Foxconn şi având în spate puterea gigantului asiatic, vrea acum să devină furnizor de ecrane pentru Apple. Foxconn are deja o relaţie puternică

Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, dar cu ceva vreme în urmă Sharp a fost cumpărată de Foxconn şi având în spate puterea gigantului asiatic, vrea acum să devină furnizor de ecrane pentru Apple. Foxconn are deja o relaţie puternică cu firma din Cupertino, deci ar putea facilita această înţelegere.

Vestea vine la puţin timp după ce am aflat că Apple vrea să pună panouri OLED pe toate iPhone-urile din 2020 încolo. În acest moment are şi modele cu ecran LCD (iPhone XR e cel mai recent) şi unele cu ecran OLED (XS Max şi XS, dar şi iPhone X). Având în vedere că vor creşte cerinţele în zona OLED e nevoie de extra parteneri în afară de Samsung, LG Display şi eventual vreun BOE.

Mai nou şi Tianma Micro Electronics, o firmă din China vrea să ajungă pe această listă de furnizori. Şi furnizorii de componente aferente display-urilor, precum Novatek Microelectronics, Himax Technologies, Chipbond Technology şi ChipMOS Technologies îşi reconfigurează business-ul pentru noile cerinţe. Sharp e totuşi favorită să prindă contractul bănos cu Apple.

OLED-urile au multe plusuri faţă de LCD-uri, precum culorile mai vii, contrastul mai bun, acurateţea mai bună a culorior, dar pot şi suferi de burn în. Pe de altă parte sunt şi mai scumpe. Apple foloseşte în principal panouri Samsung Display în acest moment, dar şi unele LG Display. Să vedem şi când se va face trecerea la Micro LED.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×