Participă la emisiuni interactive prin realitate augmentată și cu ajutorul camerei telefonului

1.660 ori
<b>Participă la emisiuni interactive prin realitate augmentată și cu ajutorul camerei telefonului</b>Junaio se folosește încă o dată de tehnologia Realitate Augmentată pentru a implica publicul în concursuri precum "Vrei să fii miliardar" sau "American Idol". Astfel, stând comod în fotoliu, privind televizorul și folosind camera smartphone-ului...

Junaio se folosește încă o dată de tehnologia Realitate Augmentată pentru a implica publicul în concursuri precum "Vrei să fii miliardar" sau "American Idol". Astfel, stând comod în fotoliu, privind televizorul și folosind camera smartphone-ului ce folosește tehnologia Junaio puteți vota un concurent preferat la o emisiune sau alege o variantă corectă de răspuns la un concurs.

Tehnologia a debutat în data de 26 ianuarie în cadrul emisiunnii germane Galilelo difuzată pe postul ProSieben. Publicul putea apăsa pe touchscreen-ul telefonului după ce îndreptase handsetul (și camera sa) către ecranul televizorului pentru a face o alegere în cadrul concursului. Astfel, a luat naștere o competiție interactivă.

Aplicația junaio poate fi descărcată gratuit din Apple App Store și din Android Market, făcându-vă participanți la astfel de inițiative ce ar fi părut futuriste cu 5 ani în urmă. Sistemul de recunoaștere a imaginilor capturează variantele afișate, le identifică și permite interacțiunea cu show-ul respectiv. Imaginea scanată de camera telefonului devine interactivă și este stabilită o comunicare bidimensională de informație. Astfel, răspunsul ales de telespectator este transmis în timp real către emisiune.

Oare în câți ani acest sistem va deveni și unul de vot pentru președinție, de exemplu? Mai multe detalii aflați din acest clip.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×