Programatorii multumesc pentru "deschiderea" lui iPhone...la anul

1.041 ori
<b>Programatorii multumesc pentru "deschiderea" lui iPhone...la anul</b>La o zi dupa ce Steve Jobs a acceptat oficial ca iPhone sa foloseasca si alte softuri decat cele produse de Apple, CEO-ul companiei a tinut sa mentioneze ca vor exista totusi cateva ingradiri la acest capitol. Prima mutare in cadrul acestei "eliberari" a...

La o zi dupa ce Steve Jobs a acceptat oficial ca iPhone sa foloseasca si alte softuri decat cele produse de Apple, CEO-ul companiei a tinut sa mentioneze ca vor exista totusi cateva ingradiri la acest capitol.

Prima mutare in cadrul acestei "eliberari" a lui iPhone va fi lansarea unui kit de softuri destinate developerilor. Acesta va sosi in februarie, durata dezvoltarii acestuia fiind atat de mare deoarece Apple doreste sa isi protejeze terminalul de virusi si malware mai bine decat pana acum. Au existat totusi speculatii, conform carora Apple va taxa utilizatorii pentru softurile third party, pe care acestia le vor descarca prin intermediul unui serviciu similar lui iTunes.

Purtatorii de cuvant Apple au refuzat sa comenteze aceste zvonuri, mentionand totusi faptul ca permitand developerilor sa creeze propriile aplicatii, compania nu va impune restrictii asupra functiilor acestor softuri. Intre timp Steve Jobs a tinut sa laude Nokia pentru sistemul sau performant care baneaza toate aplicatiile de pe telefoane mobile, daca acestea nu contin o semnatura digitala a developerului. Jobs a mentionat ca Apple lucreaza la un sistem asemanator, fara a da prea multe detalii.

De mentionat este faptul ca noile aplicatii nu vor face altceva decat sa puna in evidenta toate feature-urile telefonul produs de Apple, ale carui capacitati hardware nu sunt inca folosite 100%.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×