Noul Nokia N810 face iPhone sa para un terminal vechi de 5 ani

6.855 ori
<b>Noul Nokia N810 face iPhone sa para un terminal vechi de 5 ani</b>Desi nu am testat vreodata un Nokia N810, conceptul suna destul de bine si se pare ca Apple iPhone si-a gasit in sfarsit nasul, fiind total depasit de acest terminal. Nokia a prezentat ieri oficial Internet tabletul N810, lansand o noua faza a comunicarii...

Desi nu am testat vreodata un Nokia N810, conceptul suna destul de bine si se pare ca Apple iPhone si-a gasit in sfarsit nasul, fiind total depasit de acest terminal.

Nokia a prezentat ieri oficial Internet tabletul N810, lansand o noua faza a comunicarii portabile prin Internet. Suportand conectivitate Bluetooth 2.0 si Wi-Fi 802,11 b/g, terminalul se dovedeste a fi ideal pentru web browsing si datorita tastaturii QWERTY incluse si a browserului folosit. Singurul feature lipsa este conectivitate WiMAX, dar probabil va exista o versiune updatata a tabletului, care va beneficia de aceasta caracteristica. N810 suporta Skype si include o camera web cu rezolutie VGA, dar si clienti de e-mail si instant messaging.

Lista bogata de feature-uri nu se termina aici, avand in vedere ca noul tablet include si GPS radio, dar si un slot microSD, cu suport pentru carduri de pana la 8GB. Inima terminalului este un procesor TI OMAP 2420 la 400 MHz, iar N810 este dotat cu o memorie DDR RAM de 128 MB si 256MB Flash ROM. Toate acestea compun un super-terminal care cantareste doar 226 de grame si masoara 72 x 128 x 14mm. Sistemul de operare folosit in cazul noului tablet este OS2008, bazat pe Maemo Linux, care include o interfata foarte customizabila si un browser bazat pe celebrul Mozilla. De asemenea suportul pentru Ajax, Adobe Flash 9 si pentru headseturi Bluetooth poate fi considerat extrem de util pentru viitorii posesori ai gadgetului.

Browserul Mozilla va asigura utilizatorului accesul la site-uri web standard, inclusiv Facebook si YouTube. Media playerul inclus suporta playbackul fisierelor media in format 3GP, AVI, WMV, MP4, H263, MPEG-1, MPEG-4, si Real Video, dar si a celor in format MP3, WMA, AAC, AMR, AWB, M4A, MP2, WAV si Real Audio. Nokia ne asigura ca terminalul sau va rezista 10 ore in modul playback muzical, respectiv 4 ore cu LAN wireless activat si utilizare continua a tabletului.
Timpul de standby este de 14 zile, iar gadgetul va rezista fiind conectat online timp de 5 zile.

Incluzand un display de 4.1 inch si 65.000 de culori, la o rezolutie de 800 x 480 pixeli, Nokia N810 va fi livrat incepand cu luna noiembrie, la pretul de 480 de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×