Sute de milioane de conturi Facebook sunt compromise de o "greşeală" stupidă: parolele FB au fost salvate în mod necriptat, plaintext

1.154 ori
<b>Sute de milioane de conturi Facebook sunt compromise de o "greşeală" stupidă: parolele FB au fost salvate în mod necriptat, plaintext</b>Acum fix un an toată lumea privea la televizor audierile lui Mark Zuckerberg de către autorităţile americane, pe fondul scandalului Cambridge Analytica. Ei bine iată că acum FB are iarăşi probleme, de această dată cu o greşeală stupidă

Acum fix un an toată lumea privea la televizor audierile lui Mark Zuckerberg de către autorităţile americane, pe fondul scandalului Cambridge Analytica. Ei bine iată că acum FB are iarăşi probleme, de această dată cu o greşeală stupidă, care ar fi compromis sute de milioane de conturi ale utilizatorilor.

Acum aflăm că credențialele utilizatorilor ar fi fost stocate pe serverele Facebook în format plaintext şi nu ca date criptate, informații făcute accesibile angajaților companiei. Practica aceasta păguboasă este pusă în aplicare din 2012. Facebook deja stoca o mare cantitate de date preluate de la utilizatori, de la date despre relaţii, preferinţe politice şi chiar log-uri de apeluri telefonice.

Sute de milioane de utilizatori Facebook au avut credențialele introduse în sistem sub formă de text simplu şi atât, fără vreo codare sau criptare. Datele au fost parcurse de 2000 de ingineri Facebook şi dezvoltatori de peste 9 milioane de ori, conform unui angajat Facebook care a recunoscut problema, dar a cerut să rămână anonim.

Între timp, într-o postare pe blog, vicepreşedintele de inginerie, securitate şi intimitate de la Facebook, Pedro Canahuati a scris că parolele necriptate au fost găsite în timpul unui review de securitate de rutină din ianuarie. Sistemele de login sunt gândite să mascheze parolele folosind tehnici care le fac imposibil de citit. Problemele ar fi fost rezolvate, conform oficialului Facebook, iar utilizatorii afectaţi vor primi o notificare.

Oficialul insistă că nimeni din afara FB nu a văzut parolele şi nu sunt dovezi că au fost abuzate de cineva din cadrul companiei. În special utilizatorii lui Facebook Lite au fost expuşi din ce am înţeles. Sunt şi zeci de mii de utilizatori Instagram şi zeci de milioane de utilizatori de Facebook normal.

Povestea nu se va opri aici şi sunt sigur că vom mai avea dezvăluiri de genul. Ar fi o idee bună să vă schimbaţi parola dacă aţi folosit vreodată Facebook Lite totuşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×