Vânzările de iPhone-uri din 2018 afectate de cele 11 milioane de baterii înlocuite de către utilizatorii modelelor mai vechi

1.038 ori
<b>Vânzările de iPhone-uri din 2018 afectate de cele 11 milioane de baterii înlocuite de către utilizatorii modelelor mai vechi</b>Începutul anului trecut și finalul lui 2017 au fost marcate de programul Apple de înlocuire a bateriilor  de pe iPhone-uri la preţ redus. Compania din Cupertino şi-a cerut practic scuze că încetinise telefoane oferind clienţilor şansa de a înlocui

Începutul anului trecut și finalul lui 2017 au fost marcate de programul Apple de înlocuire a bateriilor  de pe iPhone-uri la preţ redus. Compania din Cupertino şi-a cerut practic scuze că încetinise telefoane oferind clienţilor şansa de a înlocui bateriile la preţul de 29 de dolari în loc de 79. Măsura a avut ca efect o scădere a vânzărilor de unităţi iPhone şi azi aflăm câte modele ar fi vandut in plus Apple. .

Apple nu ar fi putut prezice că numărul va fi atât de mare încât să îi afecteze câştigurile anuale. A avut loc o întâlnire între mai marii companiei unde s-a discutat despre acest aspect şi se pare că firma ar fi înlocuit 11 milioane de baterii iPhone pe durata ofertei de 29 de dolari. În mod normal într-un interval de acest gen, aproximativ un an să zicem Apple ar înlocui 1, maxim 2 milioane de baterii.

De 10 ori mai mulţi clienţi au apărut în schimb să revendice oferta. Totuşi efectul înlocuirilor nu s-a făcut simţit până nu au început să fie disponibile modelele XS şi XR, cele care au fost afectate de această decizie. Câteva milioane de utilizatori iPhone mulţumiţi de modelele lor mai vechi cu baterii noi înseamnă milioane de unităţi vândute în minus.

Astfel iPhone XS, XS Max şi XR au vândut sub aşteptări. Ca să nu mai vorbim că iOS 12 a adus şi un boost de performanţă pe modele ca iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 7. Doar Apple putea să facă o tragedie dintr-o decizie orientată spre binele consumatorilor, dar capitalismul rămâne capitalism şi marile corporaţii trebuie să rămână pe plus orice ar fi.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×