Cea mai mare breșă de securitate! Peste 770 milioane de adrese e-mail și 21 milioane de parole compromise

1.653 ori
<b>Cea mai mare breșă de securitate! Peste 770 milioane de adrese e-mail și 21 milioane de parole compromise</b>O veste de-a dreptul îngrijorătoare apare astăzi în online, aceea că o colecție uriașă compusă din 770 milioane de adrese e-mail și 21 milioane de parole a fost postată online ca urmare a unei breșe de securitate. Această descoperire a fost

O veste de-a dreptul îngrijorătoare apare astăzi în online, aceea că o colecție uriașă compusă din 770 milioane de adrese e-mail și 21 milioane de parole a fost postată online ca urmare a unei breșe de securitate. Această descoperire a fost făcută de către Troy Hunt, un expert în domeniul securității cibernetice care afirmă că această colecție impresionantă de date provine din mai multe breșe individuale.

Bresa securitate

Toate aceste adrese de e-mail și parole au fost încărcate într-un folder numit Collection 1 cu mărime de 87 GB și compus din 12000 fișiere, pe platforma de stocare în cloud numită Mega. Folosind aceste date, oricine se poate loga pe conturile compromise folosind numele de login și parolele listate în uriașul folder.

Bresa securitate

Pentru a verifica dacă și conturile voastre au ajung pe acestă listă a hackerilor se recomandă verificarea adresei de e-mail pe site-ul lui Troy Hunt și anume Have I been Pwned - aici fiind încărcată întreaga bază de date a adreselor compromise. Veți vedea ulterior în pagină ce conturi v-au fost compromise și site-urile pe care le-ați înregistrat.

Este necesară schimbarea parolelor asociate acestor conturi și un alt sfat este acela de a nu folosi aceeași parolă pentru mai multe servicii/site-uri. 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×