Tastatura Google Gboard include acum suport pentru scris de mână nativ, în faza beta

2.022 ori
<b>Tastatura Google Gboard include acum suport pentru scris de mână nativ, în faza beta</b>Noul update al aplicației Google Gboard ne aduce de acum suport pentru scris de mână nativ, asta doar în faza beta pentru moment. Ce înseamnă asta este că aplicația va recunoaște și scrisul de mână în cazul în care această metodă

Google e în plină serie de actualizări pentru aplicaţiile şi funcţiile sale native de pe Android, iar cea mai nouă de gen este GBoard. Tastatura nativă tocmai a ajuns la versiunea 6.8 (beta), care aduce printre altele şi suport pentru scris de mână nativ.

Gboard

E vorba mai precis despre recunoaşterea scrisului de mână, ceea ce înseamnă că puteţi „desena” literele cu degetele în zona de input şi tastatura le va scrie automat în câmpul de text. Până acum această funcţie era disponibilă doar dacă realizaţi un download separat. Pentru a avea acces la funcţionalitate trebuie să intraţi în zona limbilor suportate, să o alegeţi pe cea dorită şi să selectaţi "Handwriting Input" ca layout.

Gboard

Marele avantaj e pentru cei care scriu într-o limbă cu mii de caractere şi simboluri, mai degrabă decât un alfabet vestic cu clasicul set de zeci de litere. Tastatura se pregăteşte să primească şi suport pentru crearea de GIF-uri, folosind aplicaţia Google Motion Stills. Pe aceea trebuie totuşi să o descărcaţi separat şi apoi veţi putea introduce GIF-uri în conversaţii direct din GBoard.

Aparent puteţi şi să desenaţi un emoji cu degetele pentru a îl introduce în conversaţie sau a îl căuta într-un panou dedicat de zeci de emoji-uri. Pe viitor va fi inclusă şi abilitatea de a scrie de mână în mod fullscreen nu doar pe jumatate de ecran. Între timp găsiţi Google GBoard aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×