Prezentare NewWear Q8; Smartwatch accesibil și arătos ce măsoară pulsul și tensiunea arterială

2.213 ori
<b>Prezentare NewWear Q8; Smartwatch accesibil și arătos ce măsoară pulsul și tensiunea arterială</b>Din partea celor de la Banggood.com am primit recent în teste și un smartwatch interesant, model numit Newwear Q8 despre care o să vă vorbesc astăzi. La prima vedere pare a fi un accesoriu fashion ideal pentru orice ocazie și spre mirarea

Astăzi am să vă prezint un nou smartwatch interesant și totodată accesibil, model numit Newwear Q8 pe care retailerul chinez Banggood.com (descărcare aplicație de aici) mi l-a trimis în teste și pe care îl puteți vedea în imaginile de mai jos. Produsul se remarcă la prima vedere prin eleganță și se potrivește de minune atât la mâna unei domnișoare, cât și la încheietura unui domn care apreciază look-ul modern. Aflați detaliile complete despre acest dispozitiv și impresiile mele în rândurile de mai jos!

Design și display

Primul aspect de care mă leg este design-ul, asta pentru că ceasul de față se prezintă tare bine la acest capitol. Dispune de un o carcasă metalică cu grosime de doar 10.1 mm și la pachet veți primi și o curea din imitație de piele cu mecanism standard de închidere/deschidere. Ceasul are o greutate de 40 de grame și îl puteți găsi în mai multe variante, cea de față fiind echipată cu o curea albă și un cadran vopsit în aceeași culoare.

Ecranul este unul care intrigă în cazul de față și la prima vedere ai zice că este unul circular, dar în realitate nu este vorba despre așa ceva. La o privire mai atentă se observă un mic ecran dreptunghiular plasat central și înconjurat de o ramă generoasă ca dimensiuni de culoare neagră ce are rolul de a camufla foarte bine dimensiunile display-ului. Sub acest ecran color de 0.95 inch se află un buton capacitiv pentru interacțiune.

Baterie și conectivitate

Deși pare greu de crezut, la interiorul acestui ceas se află o baterie foarte puternică de 170 mAh care promite până la 150 zile de autonomie în mod standby și care mi-a depășit și mie așteptările. Încă de când l-am primit am observat că ceasul era pornit și acum la mai bine de o săptămână de la acel moment, acumulatorul este la 50% din capacitatea totală.

Newwear Q8

Indicatorul bateriei este sub formă de liniuțe ca la telefoanele clasice și încărcarea se va face prin intermediul unui cablu ce se conectează magnetic la ceas. Cât despre conectivitate, Newwear Q8 oferă clasicul suport Bluetooth 4.0 ce permite conectarea la smartphone-uri ce rulează minim Android 4.3 și pentru modele iOS de la iPhone 4s în sus. 

Senzori și interacțiune

Ceasul Newwear Q8 vine echipat cu un senzor pedometru pentru monitorizarea numărului de pași, al caloriilor arse, dar și al distanței parcurse. Poate monitoriza și calitatea somnului iar marele plus de aici este reprezentat de către senzorul cardiac care va măsura pulsul utilizatorului în timp real 24 din 24 ore (o dată la 5 minute) și tensiunea arterială chiar. Există și o funcție de notificări pentru update-urile și apelurile ajunse pe smartphone, dar și o funcție de reminder pentru sedentarism.

Newwear Q8

Interacțiunea se realizează prin intermediul unui buton capacitiv ascuns sub micuțul ecran de 0.95 inch și printr-un simplu tap veți naviga de la o aplicație la alta, în vreme ce o apăsare prelungită va activa aplicația dorită. Sunt 3 teme pentru ceas din care puteți alege și următoarele elemente afișate sunt: Ritm Cardiac, Număr pași realizați, Calorii arse, Distanță parcursă, Tensiune arterială, Remote Camera, Notificări, respectiv Oprire dispozitiv.

Newwear Q8

Pentru monitorizare mai atentă a activității fizice există și aplicația Hey Band ce poate fi descărcată din Google Play sau App Store pe telefon. De asemenea, aflați că acest ceas are și funcția Raise to Wake care va aprinde ecranul la rotirea încheieturii.

Impresii și preț

Deși inițial credeam că smartwatch-ul Newwear Q8 nu va reuși să mă surprindă prin funcțiile sale, iată că la final a reușit să facă o impresie plăcută. Este un dispozitiv mic și deștept care poate fi purtat la încheietură cu ușurință și care se remarcă în mod special prin senzorul său de puls și prin funcția de monitorizare a tensiunii arteriale. Bateria este un alt plus de care trebuie ținut cont și cum nici un produs nu este perfect, aș consider aici lipsa certificării la apă drept un element negativ.

În cazul în care treceți peste acest detaliu, Newwear Q8 o să vă placă cu siguranță, plus că prețul practicat de către Banggood.com este unul accesibil. Îl puteți găsi aici!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×