Samsung confirmă diafragma variabilă de pe Samsung Galaxy S9 cu un nou teaser (Video)

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.637 ori
<b>Samsung confirmă diafragma variabilă de pe Samsung Galaxy S9 cu un nou teaser (Video)</b>Poate că la nivel de look Samsung Galaxy S9 nu se remarcă în mod deosebit comparativ cu predecesorul, dar la interior vom avea parte de un upgrade major, mai ales pe partea de fotografiere. Este vorba despre diafragma variabilă pe care camera

O nouă etapă a previewurilor lui Samsung Galaxy S9 e continuată azi. Samsung a postat un teaser de 30 de secunde care face aluzie la celebrul său motto "The Camera. Reimagined", asociat de acestă dată camerei de pe Galaxy S9, iar judecând după indicii, vom avea cu adevărat o cameră cu diafragmă variabilă. 

Samsung Galaxy S9

Diafragma variabilă permite să intre mai multă sau mai puţină lumină în obiectiv, iar cu cât diafragma e mai mică, cu atât efectul Bokeh va fi mai pronunţat. Dacă diafragma e mai deschisă, fundalul va deveni mai clar. Evident, posibilitatea reglării diafragmei aduce cu sine şi alte avantaje, cum ar fi captura low light mai bună, dar şi fotografii mai clare în lumină foarte puternică (la malul mării de exemplu, sau cu soarele în față). 

Samsung Galaxy S9

Nu e totuşi o premieră pentru Samsung, pentru că de fapt telefonul Samsung W2018 este primul model al companiei cu o diafragmă reglabilă în mod mecanic şi nu din software. Avantajul fotografiilor low light constă şi în mai puţin zgomot în imagine şi o claritate mai mare. Pe de altă parte o diafragmă reglabilă înseamnă un extra mecanism, deci un ansamblu optic mai mare și șanse mai mari de defectare (sper să nu fie cazul totuși). 

Sursele vorbesc despre o diafragmă variabilă de la f/2.4 la f/1.5 (la un moment dat a apărut și valoarea f/1.25 pe site-ul Orange România) pentru Galaxy S9, dar şi despre o cameră de 12 MP, cu tehnologie Dual Pixel şi stabilizare optică. În acelaşi clip promo se mai face aluzie şi la noua funcţie gen Animoji, la GIF-uri şi stickere noi. Faptul că variabilitatea de factor "f/" (deschidere diafragmă) se face mecanic şi nu din soft (cum fac mai toate telefoanele), ne pot duce la Bokeh natural la nivel ce se compară cu un f/1.6 în cazul DSLR-urilor, fără a apela la două camere ori îmbunătățiri software (gen AI Google). 

E o performanţă uriaşă pentru un telefon şi dacă e obţinută cu o cameră fără protuberanță foarte mare, atunci Samsung a dat lovitura. Rămâne de văzut dacă şi S9+ va beneficia de acest atribut, mai ales că are modul dual camera (logic ar fi să nu).

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×