Mobicast 276: Liga 1 în FIFA 20, date lansare Mate 30 Pro şi iPhone XI dezvăluite + Fall in Love Festival 2019

892 ori
<b>Mobicast 276: Liga 1 în FIFA 20, date lansare Mate 30 Pro şi iPhone XI dezvăluite + Fall in Love Festival 2019</b>Încă o săptămână s-a dus, ultima de vară. Ştiu, vă gândiţi la şcoală, facultate, muncă, toamnă, poate şi iarnă... Vă alinăm autumn spleen-ul cu încă un podcast şi videocast săptămânal, ajuns la ediţia 276. Mobicast-ul e plin

Încă o săptămână s-a dus, ultima de vară. Ştiu, vă gândiţi la şcoală, facultate, muncă, toamnă, poate şi iarnă... Vă alinăm autumn spleen-ul cu încă un podcast şi videocast săptămânal, ajuns la ediţia 276. Mobicast-ul e plin de noutăţi, de la includerea Ligii 1 în jocul FIFA 20 până la confirmarea datei de lansare pentru Huawei Mate 30 Pro şi iPhone 11. Avem o tonă de scăpări OnePlus 7T şi noutăţi legate de telefoane Xiaomi, dar şi noi probleme pentru Huawei. Discutăm şi despre obligativitatea de a prezenta buletinul când iei cartele PrePay. Apoi avem şi întrebări şi discutăm la Diverse despre Fall în Love Festival 2019.

Iată ştirile săptămânii:

1. Huawei Mate 30 Pro a primit o dată de lansare, 19 septembrie, la Munchen. Au tot apărut randări, care prezintă o cameră rotundă şi protuberantă, dar şi noi variante de culoare, plus un bliţ mare lateral.

2. OnePlus 7T Pro şi-a dezvăluit toate dotările şi aparent va avea şi o variantă McLaren, cu încărcare ultra rapidă şi accente portocalii. Vedem şi randări convingătoare, cu cameră selfie pop up. 

3. OnePlus 7T a primit şi data de lansare, 26 septembrie, iar tot atunci var veni şi televizorul OnePlus.

4. Aflăm şi că Orange discută cu Telekom pentru preluarea diviziei de telefonie fixă, practic o bună parte din fostul Romtelecom. Gurile rele zic că Telekom nu prinde licitaţia 5G ca entitatea actuală… 

5. iPhone XI are în sfârşit dată de anunţ: 10 septembrie. Apple va organiza atunci un eveniment de anvergură, unde aşteptăm un iPhone XI, iPhone XI Pro şi iPhone XIR. Posibil să vină şi iPad Pro-uri noi, MacBook de 16 inch şi altele de gen. 

6. Vă reamintesc de giveaway-ul cu brăţara de fitness Xiaomi Mi Band 4, cu menţiunea că am publicat între timp şi recenzia sa şi am avut numai cuvinte bune pentru aceasta brăţară. 

7. Xiaomi a lansat în sfârşit primul telefon cu cameră de 64 megapixeli şi e Redmi Note 8 Pro. E vorba despre ISOCELL Bright GW1, cu pixel binning şi detalii uriaşe. Păcat că are doar procesor Helio, dar măcar e o nouă generaţie. Aduce cu Honor 20 ca look puţin. 
 
8. Cartela PrePay se va putea lua doar cu buletinul de la 1 ianuarie 2020 şi trebuie să declari şi cartelele luate înainte de implementarea legii. Totul din pricina cazului Caracal şi dezbatem problema aici

Am ajuns şi la FAIL-ul şi WIN-ul săptămânii:

WIN: FIFA 20 va include Liga 1 din România, cu toate cele 14 echipe, inclusiv FCSB şi Dinamo, dar şi CFR Cluj şi Viitorul. Am participat la un eveniment EA Sports, unde a fost anunţată noutatea, am văzut tricourile oficiale şi 3 jucători aleşi pentru a fi randaţi full: Puşcaş, Mitrișă şi Țucudean. S-a vorbit şi despre VOLTA, adică modul miuţa 3 versus 3, 4 versus 4 şi 5 versus 5. Pe 27 septembrie se lansează jocul. 

FAIL: De nicăieri vine o lovitură în plex pentru Huawei: Google brusc parcă nu mai vrea Google Play pe Huawei Mate 30 Pro. Ceva îmi spune că i-a învârtit Trump cu cheiţa şi i-a ameninţat cu ceva. Google era mare apărător Huawei în luna mai... Mate 30 Pro e pus în dificultate. 

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, cu una singură pe Forum din păcate. Cineva a vrut să ştie cum mi se pare noul rebranding Android şi dacă a fost o idee bună să scoată numele de prăjituri şi literele. Am fost pus să aleg între Honor 20 Pro şi Galaxy A70, iar cineva m-a întrebat dacă să îşi ia televizor QLED Samsung. Am optat şi între iPhone X şi XR, dar şi între Galaxy A7 (2018) şi Huawei P Smart (2019). Cineva m-a pus şi să repet alegerea între Galaxy A10 şi Xiaomi Redmi Note 7. Am mai fost rugat şi să compar Galaxy S8+ cu Huawei P Smart 2019.

Diverse:

1. Am văzut şi eu în sfârşit "Once Upon a Time in Hollywood" al lui Tarantino şi nu sunt impresionat. Cumva mi se pare că e prea absorbit de sine şi se insistă prea mult pe cadre banale: Brad Pitt hrăneşte câinele jumătate de film. Di Caprio e blocat în rolul din Django, iar tripul LSD dinspre final e prea modest redat. Nici nu e aşa sângeros ca un clasic Tarantino, iar o treime din film e petrecută cu actori pregătindu-se să recite replici sau conducând în automobile. Plictisitor.

2. Am jucat şi jocul Control, lansat pe PS4, Xbox One şi PC pe 27 august. E un third person action adventure cu ceva elemente de shooter şi puteri gen Jedi. Poţi ridica obiecte cu puterea minţii şi să le arunci în adversari. Povestea e foarte ciudată, cu o dimensiune care vine peste a noastră şi locuri şi obiecte care primesc puteri speciale. Foarte abstract, ciudat, inedit. Dar are şi multe bug-uri...

3. Am fost şi la Fall in Love Festival, un festival de această dată împins în faţă de Telekom şi nu de Orange. E un fel de Summer Well de final de vară şi a avut loc pe 31 august şi 1 septembrie. A avut mai puţine van-uri food truck decât Summer Well, dar cele bune erau acolo. Puteai să plăteşti cu brăţara de la mână şi au fost 3 scene principale: cea Telekom cu house, cea Guerilla cu formaţii româneşti şi cea principală cu Underworld, Kaiser Chiefs, De la Soul şi Liam Gallagher. Din păcate, acesta din urmă, fostul solist Oasis nu a mai ajuns să cânte, invocând "siguranţa scenei". Se zvonea că nu s-a înţeles la bani cu organizatorii sau a gustat prea multă ţuică.

M-au dezamăgit Șuie Paparude, care au cântat doar 40 de minute, iar Bean a fost doar figurant. Firma au fost fantastici, am descoperit şi Karpov not Kasparov, o trupă românească cu clape de The Doors şi Robin and the Backstabbers a avut riff-urile cele mai agresive. Underworld a pus "Born Sleepy" din "Trainspotting", iar Disclosure a mixat un DJ set clasic, dar cam plicticos.

Nu era lume deloc la scena Telekom, cu house underground, iar în general au fost maxim 2000 sau 3000 de oameni. La Summer Well vin şi 15.000... Având în vedere scandalul cu Liam şi faptul că lumea îşi cere banii şi ameninţă cu proces, nu cred că vedem o ediţie şi la anul. Altminteri conceptul nu e rău şi locaţia e frumoasă: Palatul Mogoşoaia.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×