Mobicast #288: Podcast/videocast despre cele 7 camere de pe Galaxy S11+, lansare Honor V30 Pro, filmul The Irishman

852 ori
<b>Mobicast #288: Podcast/videocast despre cele 7 camere de pe Galaxy S11+, lansare Honor V30 Pro, filmul The Irishman</b>A trecut încă o săptămână şi e momentul pentru încă un Mobicast, podcastul şi videocastul nostru săptămânal, în care recapitulăm tot ce a fost special şi tot ce s-a petrecut în ultimele zile. De această dată am avut multe lansări hardware de la brandul..

A trecut încă o săptămână şi e momentul pentru încă un Mobicast, podcastul şi videocastul nostru săptămânal, în care recapitulăm tot ce a fost special şi tot ce s-a petrecut în ultimele zile. De această dată am avut multe lansări hardware de la brandul Honor al celor de la Huawei. A debutat gamă de telefoane Honor V30, prima tabletă cu camera selfie decupată în ecran, iar Galaxy S11+ a scăpat cu 7 camere în spate. Vorbim despre discuţii de fuziune Deutsche Telekom - Orange, despre telefoane Allview cu procesor Snapdragon şi cum a fost incursiunea noastră în China la sediile şi fabricile Huawei. Vedem ce e FAIL şi WIN, răspundem la întrebări şi la final vorbim despre filmul The Irishman şi filmul Părăsite, premiat la Cannes.

Iată ştirile săptămânii

1. Huawei a anunţat în această săptămână tableta MatePad Pro, primă cu camera selfie ascunsă sub ecran, dar şi primă cu încărcare wireless şi alimentare pentru alte terminale. Are puternicul procesor Kirin 990 de pe Mate 30 Pro la interior.

2. Am fost în China, mai bine zis trimisul nostru a fost acolo, Zoltan şi s-a întors cu un jurnal bogat de călătorii. Ar ieşi o mică nuvelă. A povestit despre Shenzhen, antene 5G deghizaţi în stâlpi de iluminat, Universitatea şi Campusul Huawei, dar şi departamentul de R&D şi fabrica vizitată. A văzut şi teste automate de software şi centrul de testare a telecomunicaţiilor. Era şi un demo de streaming, de cloud gaming şi o prezentare de strategie a companiei. China arata fascinant la nivel urban, mult evoluată peste ce ne gândim şi ne aşteptam.

3. Am discutat şi cu Catherine Chan, vicepreşedinte Huawei, care a răspuns la întrebările delegaţiei din România. S-a vorbit despre 5G, memorandumul România - SUA, dar şi despre implementarea de tehnologie 5G din Europa. Evident s-au abordat şi subiecte precum dispută cu SUA sau Harmony OS şi un eventual EXIT din România. 

4. Au debutat telefoanele Honor V30 şi Honor V30 Pro, care vin cu camere selfie duale decupate în ecran, dar şi o cameră tripla în spate. Au procesoare Kirin 990 de pe Mate 30 Pro, dar şi suport 5G dual mode şi camera cu zoom optic 3X. Preţ de pornire 2390 de lei.

5. Allview face în 2020 în sfârşit marea trecere la procesoare Snapdragon pe telefoanele sale high end. Iată tot ce ştim despre această decizie. 

6. Deutsche Telekom ar purta discuţii cât se poate de serioase despre fuziunea cu Orange, la nivel european, nu doar în România. Ar fi un gigant expus la antitrust.

7. Am văzut şi o mega scăpare de Galaxy S11+, care ar avea nu mai puţin de 7 camere în spate. E drept că arată ciudat, într-un setup asimetric şi se pare că vom avea doi senzori pentru focalizare laser, o cameră de 108 megapixeli şi o cameră Bright Night specializată pe captura low light.

FAIL şi WIN:

FAIL: Am tot citit de zoom-ul optic care nu prea e optic în ultima vreme. Huawei P30 Pro rămâne singură cu recorduri la ora actuală. Oppo Reno 10X Zoom nu are aceleaşi performante şi recent s-a spulberat şi mitul lui Xiaomi Mi Note 10 Pro/ Mi CC9 Pro, care ar avea de fapt zoom optic 3.7X sau 3.8X şi apoi crop din senzor, trişând în denumirea sa de zoom optic 5X. Urât artificiu de marketing… 

WIN: M-a surprins fluiditatea celui mai nou MIUI, MIUI 11 de pe Xiaomi Redmi K20 Pro Premium. Telefonul funcţiona aşa fluid, încât am crezut pentru o clipă că avem de-a face cu un ecran de 90 Hz, dar era doar un soft care se mişca excelent.  

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, începând cu cele de pe Forum. Acolo aţi vrut să aflaţi cât de reală e teoria că unele companii vor să te facă să îţi arunci telefonul vechi şi să treci la unul nou, prin reducerea performanţei şi autonomiei prin update-uri. Cineva m-a întrebat şi dacă Xiaomi ar putea ajunge la nivelul celor de la Huawei că vânzări în viitorul apropiat. Am fost întrebat şi ce tendinţe vor mai apărea în domeniul telefoanelor, după jack-uri audio dispărute, sticlă multă şi altele de gen.

Am fost întrebat şi cum ne afectează pe noi Adblockerele şi cine merită luat între Motorola One Zoom şi Xiaomi Mi 9T. Apoi am fost întrebat dacă merită luat un Huawei P30 Pro în loc de Galaxy  Note 9, iar cineva a fost curios de ce nu testam Pixel 4. Am avut şi un comentariu despre recenzia lui Nova 5T şi dacă Galaxy S11+ va costa mai mult decât Galaxy S10 5G. Cineva era curios şi cum de am văzut eu producţii Disney+.

Diverse:

1. Am văzut şi eu în sfârşit mult aşteptatul "The Irishman", lansat pe 27 noiembrie pe Netflix. Este un film de 3 ore şi jumătate, cu mafioţi, în care joacă numai nume mari: Joe Pesci, Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel, Ray Romano şi e regizat de Scorseze. Toate bune şi frumoase, doar că filmul e plictisitor, rece şi deloc crud sau amuzant. Sunt ceva clişee şi replici bine scrise, iar Pacino îl joacă binişor pe sindicalistul Jimmy Hoffa. Nu aşa bine că Nicholson în filmul "Hoffa" totuşi. Coloana sonoră nu îmi spune nimic, iar dialogurile nu sunt memorabile, faţă de cele din "Casino" sau "Goodfellas". Tehnologia CGI l-a făcut pe De Niro de 20 sau 30 de ani, dar tot ca la 70 se mişcă. Apoi sunt probleme de continuitate şi Pacino arata mai tânăr când era bătrân, decât când era "tânăr".  

Joe Pesci nu mai e deloc ameninţător, iar lentilele de contact albastre ale lui De Niro l-au făcut să lăcrimeze tot filmul. Şi cred că aş putea continua cu această listă de dezamăgiri. Nu e un film prost, printre filmele cu gangsteri cred că e în top 10, dar hype-ul a fost imens. Avem în Bucureşti o faţadă de clădire cât magazinul Unirea cu poster The Irishman.

2. Am văzut în schimb filmul "Părăsite", care mi-a plăcut enorm. Mi-a plăcut mai mult decât "Joker" şi decât "The Irishman" şi mi se pare cel mai bun film din 2019. Este o producţie coreeană, de la omul care a făcut "Okja", cu acel animăluţ uriaş care trece prin factory farming (film Netflix). Reuşeşte să îmbine dramă, cu comedia, thriller şi horror. E vorba despre o familie de 4 persoane, mamă, tată, fiica şi fiu, care parazitează nişte miliardari din Coreea de Sud. Pe rând îşi iau joburi de şofer, meditator, terapeut şi menajeră în casa lor, scăpând de foştii angajaţi prin intrigi şi bârfe. Apoi lucrurile devin tot mai tensionate pe măsură ce aceşti prefăcuţi fără studii şi fără experienta îşi asumă tot mai multe riscuri, făcând lucruri pe care nu ştiu să le facă şi fiind atacaţi de foşti angajaţi ai miliardarilor. Muzica clasică e perfectă în fundal.

Film premiat la Cannes cu Palm D’Or și ovații 10 minute in picioare.

3. Am jucat şi noul mod Zombie din Call of Duty Mobile şi mi se pare că decorul e inspirat de Resident Evil 4 şi Resident Evil 5. E ceva mai static acest mod, pentru că stai într-o casă şi o baricadezi contra zombiilor şi obţii puncte pentru fiecare fereastră sau zombie ucis. Trebuie să fugi apoi la altă casă, zombii vin în 8 valuri şi ai şi boss battle cu un scorpion mare. Poţi cumpăra şi puteri speciale şi se joacă cu alţi 3 coechipieri.

4. Am ascultat noul album al formaţiei solistului Rammstein, Lindemann. Se numeşte "F&M", este al doilea album al acestui proiect şi sună mai bine decât noul album Rammstein. Are videoclipuri trăznite, cu marele actor Peter Stormare ca protagonist şi un sound ceva mai agresiv decât trupa germana. Include 11 piese şi 2 bonus, iar preferatele mele sunt "Steh Auf" şi poate "Knebel", dar doar a doua parte a piesei. "Gummi" e interesantă.

Acesta a fost Mobicast 288 şi nu uitaţi că ne găsiţi şi pe Spotify, iTunes şi Anchor.fm, nu doar pe YouTube.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×