Mobicast 273: Podcast/videocast despre UNTOLD şi Orange 5G, Samsung Galaxy Tab S6 şi Black Shark 2 Pro + cum a fost în Amsterdam

843 ori
<b>Mobicast 273: Podcast/videocast despre UNTOLD şi Orange 5G, Samsung Galaxy Tab S6 şi Black Shark 2 Pro + cum a fost în Amsterdam</b>Venim după încă o săptămână încheiată şi vă oferim încă un Mobicast, podcast şi videocast săptămânal care a împlinit 5 anişori şi jumătate deja. Suntem la ediţia 273 şi vorbim despre proaspăt anunţată tableta Samsung Galaxy Tab S6, dar şi despre cum..

Venim după încă o săptămână încheiată şi vă oferim încă un Mobicast, podcast şi videocast săptămânal care a împlinit 5 anişori şi jumătate deja. Suntem la ediţia 273 şi vorbim despre proaspăt anunţată tableta Samsung Galaxy Tab S6, dar şi despre cum a fost la UNTOLD cu testele 5G Orange şi ce inovaţie au anunţat pe partea de eSIM. Abordăm şi Xiaomi Black Shark 2 Pro, care tocmai a debutat, dar şi realizările Huawei la capitolul vânzări pe prima parte din 2019. Avem şi 3 FAIL-uri de companii mari la vânzări şi livrări de telefoane... apoi răspundem la întrebări şi aflaţi cum a fost periplul meu prin Amsterdam, dar şi 3 recomandări noi de seriale.

Iată ştirile săptămânii

1. Xiaomi Black Shark 2 Pro a devenit oficial şi e clar gândit să fie rival pentru ASUS ROG Phone II. Are procesor Snapdragon 855+, 12 GB RAM şi stocare UFS 3.0  

2. Allview a anunţat că pregăteşte un laptop cu procesor Qualcomm, care ne duce cu gândul la o super viaţa a bateriei, plus conectivitate 4G on the go. 

3. Tableta Samsung Galaxy Tab S6 a debutat oficial în sfârşit şi vine cu 4 difuzoare şi un ecran de 10.5 inch cu rezoluţie generoasă. Are stylus S Pen în locaş special magnetic în spate, dar şi un corp metalic arătos.  

4. Orange România a oferit demonstraţii speciale 5G la Untold, oferind şi transmisiuni live în VR 360, care te aduceau pe scenă lângă Armân şi ceilalţi artişti.  

5. Tot Orange a mai anunţat la UNTOLD 2019 o evoluţie a conceptului eSIM, care implică utilizarea aceluiaşi număr Orange pe 3-4 device-uri, fie ele telefoane, tablete sau ceasuri inteligente.  

6. Am văzut şi un SpeedTest al reţelei 5G Orange, care a sărit de 1 Gbps. A fost realizat pe un telefon Samsung Galaxy S10 5G  

7. Aflăm şi că Huawei a mers excelent în primul trimestru din 2019, având nevoie de doar 6 luni pentru a livra 118 milioane de smartphone-uri şi asta în ciuda problemelor cu SUA.  

FAIL

1. Se pare că apple a înregistrat un picaj serios pe piaţa smartphone, riscând chiar să piardă locul 3 în top în favoarea celor de la Xiaomi. E doar 1 milion de unităţi livrate diferenţa între ele în T2 2019 

2. Profitul Samsung a scăzut cu 56% în trimestrul 2, din cauza zonei Semiconductor şi a livrărilor de telefoane, care aparent nu au fost aşa mari cum se credea, cel puţin în seria Galaxy S.  

3. Nici Sony nu o duce prea bine, cu sub 1 milion de telefoane Xperia livrate în trimestrul 2. Au scăzut şi vânzările de console PS4.  

WIN

WIN-ul săptămânii e mai degrabă unul personal, pentru că am aflat că fostul meu liceu, Alexandru Ioan Cuza are acum un laborator de informatică, dotat cu căşti VR, imprimante 3D şi roboţi. Imprima inimi în 3D pentru ora de biologie şi au nişte programe revoluţionare pentru elevi. 

AMA

Am ajuns şi la întrebări, cu un soi de record aici, pentru că aţi pus nu mai puţin de 5 întrebări pe FORUM. Aţi fost curioşi ce telefoane 5G ajung în România până la final de an, dar şi cum vom sta cu 5G-ul că implementare locală. Cineva m-a întrebat ce jocuri mai am pe telefon şi ce părere am despre sezonul 3 din Casă de Papel. Am vorbit despre înlocuirea unui Huawei P10 cu un telefon modern, poate un Galaxy A70.

Cineva a vrut să îi recomand seriale de acţiune şi m-a întrebat când testez Black Shark 2 şi ROG Phone II, iar un fan a fost curios ce aş alege între Xiaomi Mi 9T şi Honor view 20. Pe YouTube mi s-a cerut unboxing şi review la Nokia 7.1 şi am fost întrebat dacă procesoarele Kirin de pe viitor vor rupe normă în benchmark-uri. Cineva a avut şi o curiozitate cu privire la telefoanele care se rulează.

Diverse

1. Am început serialul "Derry Girls" la recomandarea unui cititor. Are 2 sezoane şi spune povestea unor eleve de liceu din Irlanda de Nord, pe fondul tensiunilor dintre britanici şi irlandezi, cu tentate IRA în anii '90. Multe glumiţe puerile şi adolescentine, dar e digerabil. M-a omorât accentul prea puternic irlandez. 

2. Pe de altă parte am găsit un super mega serial numit "Years and Years", un fel de Black Mirror varianta HBO. Au până şi vreo 3 actori din "Black Mirror". Are 6 episoade şi prezintă un viitor distopic apropiat, cu acţiune între 2014 şi 2034. Urmărim evoluţia unei familii britanice pe parcursul a 20 de ani  cu bunica, 4 fraţi şi nepoţi. Vedem cum unele ţări ies din UE, se interzic relaţiile gay, SUA bombardează o parte din China, apar transplanturi de conştiinţa în PC şi dispar toate joburile în afară de curierat şi data mining.  

3. Am mai văzut şi "The Boys", un serial cu super eroi negativi, găsit pe Amazon Prime. Aici super eroii sunt îngâmfaţi şi mega star-uri, cu contracte de publicitate şi manageri. Au victime colaterale şi câţiva rebeli vor să îi extermine. Joacă un actor din serialul "Banshee" în rolul unui soi de Superman, numit Homelander. Avem şi o fată super erou naivă şi un super eroi invizibil cu piele de diamant, care e primul capturat şi ucis, în mod ingenios.  

4. Am fost în Amsterdam câteva zile, un soi de mini city break. Concluzii despre oraş? Districtul Roşu nu e aşa pervers cum credeam, miroase a iarba peste tot, iar multiplele canale navigabile şi ramificaţii aduc cu Veneţia. Nici o clădire zgârie nori, milioane de biciclete şi foarte multă artă şi relaxare peste tot. Nu e totuşi un oraş memorabil, ci doar unul vestic clasic, de bifat. Parcă nu da senzaţia de Capitală pursânge, ci de oraş provincial francez sau german. Restaurantele au fost bunicele, cel puţin cel Ambassador, în vreme ce am fost dezamăgit de restaurantul lui Jamie Oliver. Am încercat un Pulled Pork sleit, cu salata coleslaw că la KFC şi un pain au chocolat care a fost fix Fornetti. Şi decoruri de IKEA....

Acesta a fost mobicast 273 şi ne reauzim la 274, cu impresii şi hands on de la lansarea lui Samsung Galaxy Note 10. O să ne şi jucăm pe device, dacă avem posibilitatea! Nu uitaţi de giveaway!

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×