Mobicast #294: Podcast/videocast Mobilissimo.ro despre specificaţii finale Galaxy S20, scandal Apple - FBI iar, calendar Allview 2020 + Shadowgun War Games

912 ori
<b>Mobicast #294: Podcast/videocast Mobilissimo.ro despre specificaţii finale Galaxy S20, scandal Apple - FBI iar, calendar Allview 2020 + Shadowgun War Games</b>S-a mai dus o săptămână din ianuarie, una clar mai calmă decât cea a lui CES 2020, cel puţin la nivel internaţional. La nivel intern totuşi a fost ceva tumult între lansări de Eurosport 4K, scandal Telekom pe bază de contracte false şi poliţie, lansarea

S-a mai dus o săptămână din ianuarie, una clar mai calmă decât cea a lui CES 2020, cel puţin la nivel internaţional. La nivel intern totuşi a fost ceva tumult între lansări de Eurosport 4K, scandal Telekom pe bază de contracte false şi poliţie, lansarea Oppo România şi calendarul Allview pe anul 2020 de care am făcut rost. Am jucat şi încă ne lansatul Shadowgun War Games, a venit Huawei Mate 30 Pro în România şi avem şi un scandal între FBI şi Apple, iar pe tema deblocării de iPhone-uri de către poliţie. Toate acestea şi multe altele, plus FAIL/WIN şi răspunsuri la întrebări găsiţi mai jos. Evident se lăsa şi cu filme şi seriale la final.

Iată ştirile săptămânii:

1. Avem listele finale de specificaţii pentru Samsung Galaxy S20, S20+ şi Galaxy S20 Ultra. Avem filmare 8K, ecrane de 120 Hz şi 5G. S20 Ultra uimeşte prin diagonală de 6.9 inch. 

2. În aceeaşi linie, au început să apară şi scăpări hands-on, precum cea a lui Samsung Galaxy S20+. Acesta a primit un video hands on, dar şi detalii despre cititorul de amprente, ecran şi o comparaţie cu Galaxy S10+. Lucrurile se complică… 

3. Huawei Mate 30 Pro a ajuns în sfârşit la precomandă în România, iar stocul este limitat. Primiţi şi căşti wireless cadou, se pare: Huawei FreeBuds 3, dar oferta expira la final de lună. 

4. Xiaomi Mi 10 e gata să fure strălucirea evenimentului Samsung de pe 11 februarie, când vine Galaxy S20. Pe aceeaşi dată ar urma să fie prezentat şi Xiaomi Mi 10, care aparent are o dungă în spate pentru cameră, în stil Xiaomi Mi MIX Alpha. 

5. Între timp a scăpat o versiune complet nouă de Huawei P40, Huawei P40 Pro Premium, cu setup penta lens cu periscop pentru zoom. Are şi cele 4 colţuri ale ecranului curbate şi decupaj dual pentru camera selfie.  

6. Allview ne-a trimis un calendar/teaser pentru 2020 şi include bunătăţi: telefoane cu 4 camere, modele 5G, televizoare Quantum Dot.  

7. În plus avem şi un teaser separat pentru Allview Soul X, telefon cu setup quad camera în spate. Speculăm asupra sa aici.  

8. E un scandal destul de mare acum în urma unei investigaţii Libertatea, care a arătat că există câţiva oameni nemulţumiţi care au semnalat că le-au fost falsificate semnăturile pe contractele operatorului, după apeluri telefonice. Telekom a răspuns acuzaţiilor şi poliţia investighează.  

9. Revine scandalul Apple - FBI, de această dată prin faptul că Apple refuza să deblocheze iPhone-uri de terorişti dintr-o bază militară. Până şi Donald Trump a luat poziţie şi i-a scos ochii lui Tim Cook pentru scutirile şi beneficiile oferite.  

10. Oppo România a devenit realitate şi avem acum o filială locală, care are şi domeniu web şi e gata de debut. Abia aştept să telefoanele Reno la noi!  

11. Sony a trimis invitaţii la evenimentul sau de la MWC 2020, unde ar putea aduce un Xperia 5 Plus. Iată ce ştim despre el. 

FAIL şi WIN:

FAIL:Shopper este un troian pentru mobile, care odată intrat în sistem începe să dea rating-uri la aplicaţii şi la produse în magazinele online. Mai grav e că profită de o funcţie a telefonului pentru persoanele cu dizabilităţi.  

WIN: În ultima săptămână ne-am ales cu 2 operatori de cablu de la noi care au inaugurat Eurosport 4K: UPC şi RCS & RDS. În sfârşit vedem Australian Open în 4K, dar şi meciurile din Premier League, Bundesliga şi altele.  

Întrebări:

La Întrebări nu aţi mai fost cuminţi deloc: zero întrebări noi pe Forum şi doar 10 comentarii la ultimul Mobicast. Pe viitor vă reamintesc că persoanele care pun întrebări pe forum au răspuns garantat. Am fost întrebat ce merită luat dintre iPhone 11 şi OnePlus 7T, mai ales dacă vrei baterie şi gaming. Am fost întrebat şi dacă trece Samsung vreodată la 3 ani de actualizări Android în loc de 2 şi dacă şi când fac unboxing la LG Q60. Mi se pare curios că două persoane m-au abordat legat de acest telefon.

Cineva a vrut să afle dacă Nokia 7 Plus mai primeşte Android 10 şi care sunt diferenţele între Galaxy S20+ şi Galaxy S20 Ultra. Cineva mi s-a plâns de o problemă cu ecranul lui OnePlus 7 Pro, iar altcineva vrea să vândă un Galaxy S10e şi să ia un S10+ sau P30 Pro. Eu am sugerat un Mi Note 10 mai degrabă.

Diverse:

1. Am jucat jocul Shadowgun War Games, un fel de Overwatch pentru mobil, produs de Madfinger Games. E un FPS 5 vs 5, cu runde scurte, de 5 minute şi pe care l-am încercat în faza Closed Beta. Arată foarte bine deja, dar nu strica mai mulţi eroi şi mai multe puteri speciale. Avem un erou care se remarcă prin viteza şi care arată ca un iepure, dar şi un erou Tank, care are multă viaţă şi mult scut, plus o eroină de suport, cu lansator de rachete şi puterea de a vindeca. Apare şi un Sniper feminin şi un personaj de Assault, care nu îmi place deloc. Butonul de tras nu e prea responsiv şi am preferat Auto Shooting. Doar o hartă e disponibilă în closed beta şi aş vrea mai multe. Poate pe viitor...

2. Am văzut şi serialul "The Terror", cu Jared Harris, care a fost impecabil în "Chernobyl" şi care spune o poveste din anii 1800, când două vapoare britanice s-au împotmolit aproape de Polul Nord. Au apărut stafii, inuiți, urşi polari, creaturi ciudate, alcoolism şi scorbut care au făcut să moară  mulţi membri ai echipajului. O atmosferă sumbră, de teroare şi thriller. Bine scris, dar cam lent şi nu prea poţi simpatiza cu personajele. Puţin tras de păr pe alocuri. Serialul are un sezon 2 cu altă poveste, de această dată cu un sat de japonezi chinuiţi de stafii.

3. Am văzut şi filmul de lung metraj "Jojo Rabbit", în care Scarlett Johansson face rolul vieţii sale. E mama unui băiat nazist de 9 ani care tot aspiră să fie un nazist perfect şi se duce la o tabără de tineri hitlerişti. Acolo e lovit de o grenadă şi e desfigurat. Toţi râd de el, aşa că îşi creează un prieten imaginar, pe un Adolf Hitler grăsun şi neîndemânatic. E chiar regizorul, Taika Waititi. Întors din tabără, tânărul îndoctrinat găseşte o fată evreică ascunsă în zidurile casei sale şi se împrieteneşte cu ea. Pe măsură ce Aliaţii avansează şi cel mic îşi dă seama de greşeala mentalităţii sale. Sam Rockwell are un rol foarte exuberant. Film de văzut, cu accente comice şi momente de "La Vita e Bella". Foarte naiv, onest, copilăresc şi frizând ridicolul într-un mod care a făcut tema nazismului acceptată, evident ca poveste globală de "aşa nu".

Acesta a fost Mobicast 294 şi nu uitaţi că ne găsiţi şi pe Anchor.fm, Spotify şi iTunes.

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×