Tot ce ştim despre camera lui Samsung Galaxy S11+: senzor de 108 megapixeli, Bright Night, Space Zoom şi altele

1.175 ori
<b>Tot ce ştim despre camera lui Samsung Galaxy S11+: senzor de 108 megapixeli, Bright Night, Space Zoom şi altele</b>În avalanşa de informaţii despre Samsung Galaxy S11, e posibil ca mulţi să sufere de confuzie şi neclarităţi, mai ales când vine vorba de cameră acestui telefon. Galaxy S11+ ar avea 7 camere, conform unei scăpări de acum

În avalanşa de informaţii despre Samsung Galaxy S11, e posibil ca mulţi să sufere de confuzie şi neclarităţi, mai ales când vine vorba de cameră acestui telefon. Galaxy S11+ ar avea 7 camere, conform unei scăpări de acum câteva săptămâni, iar recent s-a împământenit percepţia unei Penta Cameră. Mai ieri vedeam totuşi doar o cameră triplă la bord. Cum stăm cu camera de 108 megapixeli, Bright Night, Space Zoom şi altele de gen aflaţi mai jos.

Lansare + rezumat

Din ce ştim Samsung Galaxy S11 ar trebui să vină pe 18 februarie 2020, alături de un Galaxy S11+ şi un Galaxy S11e. S11 şi S11+ vor avea o cameră principală de 108 megapixeli, dar cu senzor diferit de cel de pe Xiaomi Mi Note 10. Este unul custom, care combina 9 pixeli în 1. Se pare că "Bright Night" nu este un senzor separat pentru captura low light, ci o serie de pixeli virtuali de 2.4 microni pentru o captură nocturnă mai bună.

Avem şi o cameră telephoto, cu zoom optic 5X periscopic, zoom hibrid 50X şi un "Space Zoom" ce ajunge chiar la 100x, bun pentru fotografia cosmică. Funcţiile Director's view şi Single Take care au scăpat recent fac referire la captura foto şi video, dar fără a sacrifica calitatea foto de această dată. Galaxy S11+ va avea un modul mare al camerei, unul dreptunghiular şi care va ocupa mult loc în spate.

Design

Samsung Galaxy S11+

Încă nu e clar cum stăm cu simetria senzorilor. Acea scăpare cu 7 camere şi alte scăpări ale lui Ice Universe arătau o dispunere haotică a lor. Apoi am avut şi o aranjare ceva mai coerentă. Ce e sigur e că cei 3 senzori principali sunt dispuşi în stânga, în linie: 108 MP + ultra wide + camera de zoom.

Cameră de 108 MP

Secretul camerei principale de 108 MP este tehnologia Pixel Binning, combinarea a mai mulţi pixeli în unul singur. Rezultatul este o fotografie care ocupă mai puţin spaţiu, dar oferă extra detalii. Samsung face trecerea de la o grilă de combinare de pixeli de 2x2 la una de 3x3. Dacă un senzor de 48 MP scoate poze de 12 MP, unul de 64 MP scoate poze de 64 MP, aici vom avea unul de 108 MP care scoate cadre de 12 MP (12 x 9 = 108). Mărimea virtuală de pixel ajunge de la 0.8 microni la 2.4 microni astfel.

Samsung Galaxy S11+

E vorba aici despre un senzor ISOCELL Bright HMX de 108 megapixeli, care e detaliat în clipul video de mai jos. Pe Mi Note 10 e o versiune a sa, iar pe S11 va fi o versiune îmbunătățită. Contează mult şi faptul că pe Mi Note 10 lucrează în tandem cu un procesor Snapdragon 730G, iar pe S11 cu un Exynos 990 sau Snapdragon 865.

Samsung Galaxy S11+

Acesta este primul senzor care sare de 100 de milioane de pixeli şi măsoară 1/1.33 inch. Are şi o tehnologie Smart ISO care activează inteligent un ISO mai scăzut ziua şi unul mai ridicat noaptea.

Cameră telephoto, periscop, Space Zoom

Samsung Galaxy S11+

A doua cameră este cea pentru zoom, care ar trebui să semene cu cea de pe Huawei P30 Pro. Samsung a cumpărat o parte din acţiunile companiei Corephotonics în primăvară, aceasta fiind o companie revoluţionară când vine vorba de zoom avansat în pachete mici. Ei pot "plia pachetul de optică" încât să ofere zoom optic avansat sub forma unei componente compacte. Astfel au apărut şi zvonuri despre numele de cod "Hubble" pentru camera de zoom de pe S11.

A apărut şi ideea de Space Zoom, cu zoom 100X pe cer pentru fotografii cosmice. La bază vom avea zoom optic 5X, hibrid 10X şi 50X digital standard. Ajungem şi la 100X pentru capturile cosmice. Pixel 4 şi Huawei P30 Pro au flirtat cu captura Moon/Astro foto.

Alte camere

Samsung Galaxy S11+

S-a discutat despre doi senzori laser, un senzor Time of Flight şi alte mecanisme de gen. Ele au rolul de detecţie a câmpului vizual şi ajuta la realizarea capturii Bokeh. Ajută la percepţia spaţială, recunoaşterea facială, capturi Portrait mai bune. Mai avem şi camera Spectrometru, despre care nu am mai auzit nimic (teoretic detectează calorii din alimente și zahăr, dar și sănătatea pielii tale) şi o cameră ultra wide, probabil similară cu cea de pe Note 10+.

Alte funcţii

Samsung Galaxy S11+

Director's View ne va permite să capturăm video cu mai mult de o cameră, cum face Huawei cu Dual View sau iPhone-urile cele noi lansate. Există și Single Take Photo care va face fotografii şi video-uri într-o singură "dublă" care durează 15 secunde, pe măsură ce panoramezi cu telefonul. Vom avea şi Hyperlapse Nocturn, panoramă verticală şi filtre custom, plus filmare 8K.  Avem și acel mod Pro pentru filmare, cu reglaje de shutter, expunere, ISO. 

Concluzii

Acestea fiind spuse, Samsung nu mai pare gata să lase baltă coroana în zona foto/video în 2020. Până acum lansa telefoane cu camere foarte bune, dar nu îşi păstrau prea mult timp supremaţia. Mereu venea un Huawei, iPhone, Pixe, mai nou chiar Xiaomi să le eclipseze. Galaxy S11+ nu o să mai ia prizonieri, se pare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×