Mobicast #275: Ştirile săptămânii din tehnologie: Unboxing Note 10+ şi lansare în România, Android rebranduit şi cum a fost în UK

977 ori
<b>Mobicast #275: Ştirile săptămânii din tehnologie: Unboxing Note 10+ şi lansare în România, Android rebranduit şi cum a fost în UK</b>După o pauză de 2 săptămâni, revenim cu Mobicast, podcast-ul şi videocast-ul nostru săptămânal, ajuns la ediţia 275. S-au întâmplat ceva lucruri interesante, precum faptul că l-am scos din cutie pe Samsung Galaxy Note 10+

După o pauză de 2 săptămâni, revenim cu Mobicast, podcast-ul şi videocast-ul nostru săptămânal, ajuns la ediţia 275. S-au întâmplat ceva lucruri interesante, precum faptul că l-am scos din cutie pe Samsung Galaxy Note 10+, am avut şi eveniment local de lansare, iar Android s-a rebranduit şi are un nou logo. Discutăm şi despre vizita la Casa Albă a lui Johannis, despre noile telefoane Galaxy A50s şi Galaxy A30s, dar şi despre ce a pregătit Apple pentru evenimentul din septembrie. Completăm cu scăpări OnePlus 7T, apoi vedem ce e FAIL şi WIN. Avem şi răspunsuri la întrebări şi la Diverse vă spun cum a fost în mini concediul din UK.

Iată ştirile săptămânii:

1. Un developer build de One UI 2.0 şi Android 10 pentru telefoanele Samsung a scăpat pe net şi aflăm că are gesturi noi de navigare şi noutăţi în Quick Settings. În mare nu sunt modificări uriaşe.

2. Samsung Galaxy Note 10 a avut un eveniment oficial de debut în ţara noastră, ocazie cu care jurnaliştii şi bloggerii locali au luat contact cu noul smartphone. La eveniment s-a vorbit mult despre AR Doodle, cameră, editare video şi sincronizarea cu PC-ul Windows. 

3. Avem şi un material mai amplu care listează cam toate produsele pe care Apple ar putea să le prezinte luna viitoare în cadrul unui eveniment care ar fi pregătit pentru 10 septembrie. Vorbim despre AirPods 3, iPad Pro cel nou, iPhone 11 şi iPhone Pro, dar şi un MacBook de 16 inch. 

4. Android a primit parcă de nicăieri un rebranding mare, cu logo nou, mascotă nouă şi nuanţă nouă. Nu va mai avea nume de deserturi şi nici litere, doar cifre. Android 10 e numele final al noii versiuni. 

5. Samsung Galaxy A50s şi A30s devin oficiale, cu spate prismatic, cameră triplă upgradată şi în rest aceleaşi dotări că A30 şi A50. 

6. Samsung Galaxy Note 10+ a ajuns la Mobilissimo.ro la test prin programul Orange Smartphone Tester. L-am scos din cutie printr-un mega unboxing, foarte detaliat şi aţi aflat ce e în cutie şi cum merge cititorul de amprente (spoiler, merge foarte bine). Avem deja şi impresii despre cameră, după o zi întreagă de poze şi video. 

7. Klaus Iohannis a avut o vizită în SUA, la Donald Trump şi s-a vorbit inclusiv de chestiunea Huawei şi implementarea 5G. Au fost ceva aluzii la un memorandum despre securitate şi "companii chineze" cu "ameninţări cibernetice"

8. OnePlus 7T şi T7 Pro au primit dată de lansare: 26 septembrie şi au primit şi câteva scăpări în randări cu camere cam urâte. 

FAIL şi WIN:

WIN: UE vrea să creeze propriul Sillicon Valley şi să aloce 100 de miliarde de euro pentru companiile tech şi startup-urile europene. Vor să avem şi noi un Apple, Google, Facebook, Microsoft, dar va fi greu... şi târziu. 

FAIL: Donald Trump reia atacul la China şi cheamă acasă companiile americane care îşi realizează producţia în China. Ele sunt ameninţate cu taxe extra, iar China va aplica taxe de 25% pentru automobilele importate din SUA.

Întrebări:

Pe Forum aţi pus doar o întrebare de această dată şi că de obicei vă recomand să puneţi întrebări şi acolo pentru că răspunsurile au prioritate acolo. Am fost întrebat dacă voi face o comparaţie între Galaxy A50 şi Redmi Note 7. Cineva m-a întrebat şi dacă merită trecerea de la Xiaomi Mi A1 la Mi A3 şi dacă pot să recomand un alt telefon cu Android stock la aceeaşi sumă.

Am vorbit puţin despre Xiaomi Mi 9T, despre situaţia celor de la Huawei, dar am făcut şi o sugestie la comparaţia Galaxy A50 versus Xiaomi Mi A3 şi Huawei P30 Lite. A început şi o discuţie interesantă despre bateriile graphene, despre care trebuie să mă documentez pe viitor. Cineva a cerut şi o recenzie la Harmony OS.

Diverse:

La secţiunea Diverse am vorbit despre mini concediul meu din Marea Britanie, petrecut în Portsmouth. Am vorbit despre vizita la castelul reginei de pe Isle of Wight, Osbourne House. Acolo am văzut arbori exotici, camere decorate elegant, trofeul de la Wimbledon, dar şi jucăriile prinţilor Marii Britanii. Am aflat că regina Victoria a avut 9 copii şi am văzut şi locuri intime, precum patul sau cada reginei.

O grădină superbă, pe care am asociat-o cu Raiul era în curtea acestui mic palat şi am văzut o sumedenie de statui şi picturi realizate cu măiestrie. Domeniul include şi grajduri regale, o mică plajă şi aici s-au filmat şi producţii holywoodiene din ce am înţeles. Am vorbit şi despre vizita mea la Spinnaker Tower, care are 170 de metri înălţime şi îţi permite să vezi coasta Marii Britanii de sus.

Se văd vapoare de epocă, ferry boat-uri şi e şi o secţiune de sticlă pe care te poţi întinde sau poţi sta (doar fără pantofi) pentru a simula căderea în gol. Nerecomandat dacă suferi de rău de înălţime, dar tot am făcut-o... Am asistat şi la un târg de ardei iuţi şi concurs de mâncat ardei iuţi, cu tot cu un video sau două cu temerari mâncând ardei de 2 milioane de grade Scoville. Mi-a fost milă rău de cel ieşit pe locul 2.
 
Pe final am vorbit despre sezonul 3 al serialului "13 Reasons Why", care devine un murdery mystery, după ce Bryce este ucis. Încercam să aflăm ucigaşul, dar totul e în ceaţă şi parcă toate personajele devin şi mai vicioase şi au secrete murdare. Apar steroizi, o mişcare radicală contra abuzului fetelor şi echipa de jocks e în panică şi dezordine.

Acesta a fost Mobicast 275, axat pe Note 10, OnePlus 7T, Android 10 şi excursia din UK. Revenim cu review la Note 10+ şi aşteptăm şi luna septembrie pentru contactul cu iPhone 11. Nu uitaţi de giveaway cu Xiaomi Mi Band 4 pe 14 septembrie!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×