Primele impresii despre HTC Vive + 10 minute de gameplay filmat (Video)

1.696 ori
<b>Primele impresii despre HTC Vive + 10 minute de gameplay filmat (Video)</b>Pe lângă noile smartphone-uri HTC U Ultra și U Play pe care compania taiwaneză le-a prezentat astăzi în cadrul unui eveniment ce a avut loc în București, am avut ocazia să testez și celebrul headset VR numit HTC Vive. Interesant este faptul că

Întâmplarea face ca la nici 24 de ore după ce m-am jucat cu PlayStation VR, să am ocazia să pun pe cap şi casca HTC Vive. Deşi HTC Vive are multe, multe luni de când s-a lansat, cumva nu am apucat niciodată să testez acest gadget. Azi la evenimentul HTC de prezentare pentru modelele HTC U, am pus în sfârşit mâna pe un Vive doar pentru mine.

Pentru a pune în funcţiune maşinăria e nevoie de un PC foarte puternic, de cabluri USB/HDMI, joystick-urile şi senzorii speciali de montat în zonele laterale ale camerei în care vă jucaţi. Setup-ul se face în funcţie de mărimea camerei şi distanţa faţă de monitor, dar şi faţă de acei senzori, care în clădirea cu evenimentul de azi erau 2 la număr și plasaţi pe 2 stâlpişori.

Din start dispare senzaţia de motion sickness de pe PS VR, pentru că aici chiar ne mişcăm in picioare şi nu ne provoaca greaţă şi ameţeală mişcarea la nivel ocular în vreme ce staţi pe scaun. Pe HTC Vive l-am testat stând în picioare şi trăgând cu arcul cu ajutorul celor două controllere. Ele au un trăgaci şi un buton de interacţiune, dar le puteţi folosi şi ca "mâini virtuale", apucând sau confirmând apucarea unor obiecte virtuale, precum arcul de săgeţi. Pentru a trage coarda arcului chiar simulam aceasta mișcare cu brațele și joystick-urile.

PREȚ HTC VIVE LA eMAG

Pe lângă tras cu arcul am jucat şi un titlu arcade pe bază de navă spaţială ce trăgea în roboței, care tot aruncau proiectile luminoase spre mine. Tentaţia era mare să mă feresc de proiectile în viaţa reală, deci am fost oarecum silit să mă mişc în dreapta sau stânga, deşi putem doar să mişc nava cu mâna. Realismul e clar mai mare decât la PS VR, pentru că la jocul cu arcul de săgeţi mă uitam peste crenelurile castelului şi chiar vedeam în jos și diferențiam între sus/jos și adâncime.

În Resident Evil 7 mă uitam doar în dreapta şi stânga pentru a vedea extra detalii. Mai era şi un demo cu pictat virtual pe HTC Vive, dar pe acela nu l-am încercat. So far so good aş zice, deşi aş vrea jocuri ceva mai hardcore pe Vive, pentru a vedea ce poate cu adevărat, eventual acel titlu horror jucat de PewDiePie. 1-0 Vive versus PS VR până acum!

E drept ca şi preţul e de vreo 3 ori mai mare pentru produsul HTC...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×