HTC Desire 10 Lifestyle: Cameră blocată la nivel de 2013-2014, focalizare OK în general

2.074 ori
<b>HTC Desire 10 Lifestyle: Cameră blocată la nivel de 2013-2014, focalizare OK în general</b>Îmi amintesc că ultimele telefoane HTC Desire testate, 816 şi 820 au fost unul bun şi unul slab, la capitolul cameră, fix în ordinea numită de mine. Credeam că lucrurile au mai evoluat în ultimii ani, dar HTC Desire 10 Lifestyle da senzaţia mai mult de..

Îmi amintesc că ultimele telefoane HTC Desire testate, 816 şi 820 au fost unul bun şi unul slab, la capitolul cameră, fix în ordinea numită de mine. Credeam că lucrurile au mai evoluat în ultimii ani, dar HTC Desire 10 Lifestyle da senzaţia mai mult de pas înapoi parcă...

La prima vedere lucrurile sună OK, cu o cameră principală de 13 MP în spate, cu senzor BSI, blitz LED şi autofocalizare, dar şi deschidere F/2.2 şi lungime focală de 28 mm. În față avem o cameră de 5 MP pentru selfie, cu deschidere F/2.8 şi lungime focală de 33.7 mm. Aplicaţia Camera porneşte rapid, dar camera lui Desire 10 realizează fotografiile cam prea lent în opinia mea.

Zoomul e fluid, iar focalizarea e de escargot. Opţiunile din interfaţa camerei sunt doar cele de bază, precum blitz, HDR, timer, aspect, rezoluţie, plus clasicele Panorama, Selfie Photo, Selfie Video, grila, auto exposure touch şi un slider de expunere. Nici urmă de moduri de captură, balans de alb, ISO, shutter sau focalizare...

Galeria foto realizată cu HTC Desire 10 Lifestyle implică o serie de capturi de la finalul lunii decembrie, într-o zi însorită, aproape de apus. Avem o panoramă destul de OK, cu rezoluţie de 7970 x 690 pixeli şi în general claritatea a fost în regulă pentru cadrele noastre. Prim planurile au ieşit bine, dar HDR-ul a albit imaginea puţin cam prea mult.

Avem şi unele cadre blurate şi fundaluri arse, dar detaliile în capturile landscape au fost rezonabile. La prim planuri am fost încântat că nu e chin prea mare să focalizăm, lucru la care au sughiţat ceva telefoane mari de-a lungul vremii. Selfie-urile sunt tolerabile şi atât, cel puţin primele, în vreme ce a doua serie a avut nişte culori tare ciudate.

Din păcate sunt pur şi simplu prea mule fotografii blurate, ratate, cu ghosting şi neclarităţi pentru a fi încântaţi de acest telefon. Culorile sunt deseori spălăcite, iar focalizarea şi prim planurile rămân singurele atuuri aici. Nu simt un salt de la HTC Desire 816, deşi au trecut ani buni de la testarea să şi suntem sub telefoanele ASUS ZenFone 2 spre exemplu sau Huawei-urile Honor din 2015.

Captura foto low light ne aduce halouri uriaşe ale iluminării stradale, ghosting, imagini grainy şi nuanţe albastre sau violet neplăcute. Obiectele au textura OK şi nici iluminarea nu e rea, dar culorile au un thumbs down de la mine. Cred că al meu iPhone 5 e capabil să producă fotografii mult mai bune noaptea, la drept vorbind. La final rămânem doar cu iluminarea bună şi cam atât la fotografierea în condiţii nocturne/low light.

Trecem la filmare, unde am operat pe bază de MP4, Full HD, la 30 FPS şi cu bitrate de 21 Mbps. Am remarcat o schimbare bună a expunerii şi faptul că imaginea cam tremura, deşi nu erau destule grade cu minus afară încât să tremur şi eu chiar aşa mult. Am prins şi zone arse de soarele de apus, iar calitatea a scăzut dramatic la zoom, pixelând tot ce vedeam.

Microfonul a fost totuşi rezonabil, culorile intră la categoria "aşa şi aşa" şi măcar HTC Desire 10 Lifestyle se poate lăuda că are zero probleme cu focalizarea. Roşul a fost mult prea viu şi chiar dacă pot să zic că filmarea e rezonabilă şi am văzut mult mai rău de atât, HTC are totuşi standarde mai înalte. În principiu nu suntem departe de HTC Desire 820, doar că el ardea cadrele rău.

Filmarea nocturnă scade frame rate-ul la 19 FPS şi totul e gălbui, neclar, blurat, înceţoşat şi cum mai vreţi să îi spuneţi. Ce e clar e că... nimic nu e clar. Microfonul continua să îşi facă treaba bine totuşi, dar sursele de lumină blurry, imaginea tremurată şi bolnavă de icter sunt dezamăgiri peste dezamăgirile deja prezente de la secţiunea foto.

HTC a ajuns în cazul acestui model la nivel cu un producător chinez anonim care pune o cameră de 13 MP generică pe un handset de 99 de dolari sau poate chiar sub...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×