Turul Magazinelor #170: roboţei educativi, pompă de apă pentru grădină, un nou aparat de curăţat Dirt Devil

1.562 ori
<b>Turul Magazinelor #170: roboţei educativi, pompă de apă pentru grădină, un nou aparat de curăţat Dirt Devil</b>Astăzi îmbinăm domeniul educațional cu cel gospodăresc să spunem și asta pentru că pe lista noastră de recomandări avem în primul rând robotul educativ Makeblock Kit Robot Ultimate, iar în al doilea rând un deschizător electric de borcane care vă va

Cu mic şi mare facem pregătirile pentru curăţenia de primăvară. Cei mici vor face curat la jucării şi vor primi unele noi, iar cei mari se apucă de aranjat grădina şi casa. Avem şi un nou tip de aparat de curăţat pentru casa, roboței educativi pentru cei mici şi o unealtă care va înlocui clasica deschidere a borcanelor şi conservelor.

1. Makeblock Kit Robot Ultimate Educativ 10 în 1 Cu Bluetooth

Makeblock Kit Robot

Cei de la Quickmobile.ro tocmai au adus în oferta roboţeii educativi marca Makeblock, care sunt destinaţi atât celor mici, cât şi celor mari, pentru că implică şi programare. Modelul de faţă costă multişor, dar cine se ocupă cu programare şi robotică poate dori să investească peste 2000 lei la Quickmobile.ro pentru acest robot. Avem de-a face la urma urmei cu peste 160 de piese metalice, peste 80 de module electronice, inclusiv 3 motoare encoder, dar şi 4 motoare DC. Acesta NU este un LEGO clasic, ci ceva mult mai complex.

Se pot construi 10 tipuri de roboţi din acest kit şi îi putem programa să realizeze mişcări diverse. Puteţi să îi programaţi să vă aducă un suc, sau să fugărească pisica prin casă.

2. Deschizător automat de borcane

Deschizator borcane

S-a terminat cu ironiile nevestei că "nu eşti în stare să deschizi un borcan cu murături" şi altele de gen. Cum vine Paştele o să aveţi nevoie de multe borcane şi conserve, deci braţul masculin va fi pus la treabă. Sau puteţi opta pentru acest desfăcător automat, la preţul de 10 dolari pe GearBest.com. Trebuie doar plasat peste borcan, încastrat bine pe capac şi îl va deschide în câteva secunde.

Încape în dulapurile din bucătărie şi are un mecanism automat. Necesită 2 baterii AA.

3. Aparat de curăţat cu abur Dirt Devil 5-in-1

Dirt Devil 5-in-1 Steam Cleaner

Curațarea cu mopul, aspiratorul sau mătura nu mai e mainstream şi acum am trecut la Dirt Devil, celebrul curăţător cu abur, care costă 549 lei la Elefant.ro în aceste zile. Are o putere de 1300W, vine cu rezervor de apă de 0.33 litri şi are lăţime a mopului de 10 cm. Poate fi folosit în baie, bucătărie, pe pardoseli dure şi asigură o curăţare igienică şi fără probleme.

Durata de operare a sa este de 15 minute per rezervor. Este şi foarte uşor de curăţat la rândul său.

4. Robot educativ Makeblock mBot Ranger Bluetooth

Robot educativ

Roboţii educativi de mai devreme au ajuns şi la eMAG.ro. De această dată nu e doar un robot cu un braţ mecanic, ci un soi de tănculeț pe şenile, care costă 1100 lei. Evident îl puteţi reconstrui sub orice formă doriţi, dar mecanismul smart cu conectivitate Bluetooth rămâne în centrul invenţiei. Cert e că acele şenile vor asigura mobilitate roboţelului vostru indiferent de forma sa finală.

Veţi putea personaliza robotul prin programare, folosind blocuri grafice multi-colore, operate prin drag and drop. Controllerul arduino Mega 2560 e cheia aici şi există şi posibilitatea de control de pe smartphone. Aș pune asa ceva la fiecare școală, dacă ar fi după mine.

5. Pompă submersibilă ProGarden 3SKM75

Pompa submersibila

Nu sunt eu cel mai priceput grădinar, dar ceva îmi spune că o pompă de genul e esenţială pentru o instalaţie bună. Costă 449 lei la Marketonline.ro şi vine cu un motor monofazat, având rol în alimentarea cu apă a locuinţelor, dar şi irigaţii şi alimentarea instalaţiilor sub presiune. E util pentru cei care vor să aducă alimentarea cu apă în rulota unde pregătesc mâncare să zicem şi e un aparat destul de portabil la 10.5 kg în greutate.

Oferă un debit de 45 litri pe minut şi are nevoie de tensiune de alimentare de 230V. Recomandăm instalarea de către un profesionist.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×