Turul Magazinelor #220: Turul laptop-urilor de gaming VR ready, cu preţ cât un automobil

1.269 ori
<b>Turul Magazinelor #220: Turul laptop-urilor de gaming VR ready, cu preţ cât un automobil</b>Ne apropiem de weekend și asta înseamnă că avem timp generos pentru a hoinări prin magazinele online în căutarea de produse inedite. Pentru a vă scuti de această căutare vă prezentăm astăzi un Tur al Magazinelor tematic ce vă aduce recomandări

E o pasiune şi un hobby să vânezi cele mai mici preţuri din oferta retailerilor, dar uneori sunt sigur că aveţi curiozitatea să vedeţi şi care sunt cele mai mari preţuri din ofertă. Azi am ales segmentul laptop-urilor de gaming, am intrat pe site-urile unor mari retaileri şi am ordonat sumele descrescător. Ce a ieşit aflaţi în următoarele rânduri şi pentru cei tentaţi, există riscul să vindeţi maşina pentru a lua un laptop.

1. THUNDEROBOT 911 - M1C

THUNDEROBOT 911 - M1C

Cel mai ieftin model din acest periplu este găsit pe GearBest.com sub forma unui laptop cu ecran de 15.6 inch şi cu Windows 10 la bord. Are procesor Core i7 şi costă 1494 dolari. Rezoluţia ecranului este Full HD şi mai primim şi 8 GB RAM, SSD de 128 GB şi HDD de 1 TB. Trebuie spus că nu e nici pe departe la fel de puternic precum celelalte modele, dar măcar nu costă mii de euro.

Mi se pare interesant faptul că plusează la capitolul grafică, oferind un Nvidia GeForce GTX1060, care aproape că sună prea bine la acest preţ. Nici designul pătrăţos nu e chiar rău.

2. Acer Predator GX21-71

Acer Predator GX21-71

Trecem la lucruri cu adevărat serioase acum, cu un laptop care costă practic 10.000 de euro. Sau "iepuroi" cum le zic unii, pentru că la aşa o sumă e nevoie de puţin umor pentru a ne scădea tensiunea arterială. Ce primeşti la preţ de 2 Dacia Logan? Ei bine în primul rând aflaţi că evoMAG.ro este retailerul care vinde acest mamut, acest Predator care pune la bătaie un ecran Full HD de 21 inch şi procesor Intel Core i7 Kaby Lake. Ar fi mers macar un ecran 4K zic eu...

Avem şi 1 TB SSD şi 1 TB HDD, plus placă grafică Nvidia GeForce GTX 1080 SLI cu 8 GB memorie. Maşinăria suportă VR fără probleme, iar ecranul este unul curbat, nu cel plat şi standard de pe laptopurile clasice. 5 ventilatoate speciale Aeroblade se asigură că acest MIG nu ia foc şi avem şi tastatură mecanică.

3. MSI GT73VR 7RF Titan PRO

MSI GT73VR 7RF Titan PRO

Culmea paradoxului este că acest model de laptop poate fi considerat chiar accesibil, dacă ne uităm la ce ne oferă. E mai bine dotat decât cel de deasupra şi de sub el în acest top, asta e sigur. eMAG.ro ne propune aici un laptop cu ecran 4K cu diagonală de 17.3 inch, cu 32 GB RAM, 1 TB HDD şi 512 GB SSD. Avem şi placă grafică GeForce GTX 1080, Windows 10 Home şi procesor Core i7.

E clar o maşinărie ideală pentru VR şi cei care îşi fac griji pentru consum cu acel ecran 4K, trebuie să afle că primim şi o baterie cu 8 celule. Are rost să menţionez că tastatura are modele de iluminare?

4. MSI GT83VR7RF TitanSLI

MSI GT83VR7RF TitanSLI

Acest laptop vândut de Marketonline.ro este o obscenitate. Este OBSCEN să ai 64 GB de RAM în ziua de azi şi mai ales pe un laptop. Nu numai că poţi rula orice îţi trece prin cap la capitolul gaming, dar laptopul de faţă e genial şi pentru editare foto şi video, grafica 3D şi eventual şi lucrul cu grafică VR. În rest dotările seamănă cu cele ale laptopului de mai sus, inclusiv placa grafică GTX 1080 şi procesorul Core i7.

Ecranul este puţin mai mare, dar este unul Full HD şi nu 4K. Tastatura iluminată şi mecanică este must have. Toate acestea la 24.329 lei la Marketonline.ro.

5. ASUS Gaming ROG GX700VO

ASUS Gaming ROG GX700VO

Cel mai puternic laptop de gaming din oferta celor de la PCGarage ne aduce în sfârşit şi brandul ASUS în acest top, evident cu un model ROG. Dotările sunt similare cu ale modelelor MSI de mai sus, inclusiv procesorul Core i7, sau cei 64 GB RAM, doar că acum primim racire pe lichid şi un GPU ceva mai vechi, GTX 980. Vestea bună e că avem parte de ecran 4K de 17.3 inch, cu suprafaţă anti glare şi la 3.6 kg acest model e ultra uşor, pe lângă mamuţii de 5 sau 6 kg de mai sus.

Un aspect interesant e pachetul de accesorii oferit aici, care include un troller (!!!) special ASUS, mouse de gaming şi sistemul acela de răcire special. Practic un computer ce are nevoie de o valiză.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×