Unde nu rezolvă STS sau AML rezolva Google; Google pregăteşte o funcţie de apeluri de urgenţă ce nu necesită o convorbire

1.604 ori
<b>Unde nu rezolvă STS sau AML rezolva Google; Google pregăteşte o funcţie de apeluri de urgenţă ce nu necesită o convorbire</b>În aceste zile se vorbeşte foarte mult despre eficacitatea serviciilor de urgenţă, dar şi despre detectarea victimelor la timp (vezi casul STS - Alexandra și alternativa AML).

În aceste zile se vorbeşte foarte mult despre eficacitatea serviciilor de urgenţă, dar şi despre detectarea victimelor la timp (vezi casul STS - Alexandra și alternativa AML). 

Nici americanii nu sunt străini de tragedii în aceste zile (atacuri armate multiple), dar la ei timpul de răspuns e mai bun. Chiar şi aşa se poate mai bine, iar Google are de gând să ajute, prin implementarea unei funcţii de apel de urgenţă... fără convorbire.

Gigantul american testează o funcţionalitate mai facilă pentru a contacta serviciile de urgenţă, pentru început de pe telefoanele Pixel. Autorităţile vor primi locaţia utilizatorului cu doar o singură apăsare pe ecran. Scopul este de a îi ajuta pe cei care nu pot comunica verbal pentru că ar putea fi auziţi de agresori sau se află într-o situaţie critică, eventual au impediment de vorbire.

Unde nu rezolvă STS sau AML rezolva Google; Google pregăteşte o funcţie de apeluri de urgenţă ce nu necesită o convorbire

Ce e diferit faţă de un apel clasic la 112/911? Acum vor apărea 3 noi butoane în aplicaţia Phone: Medical, Fire şi Police. Dacă apăsaţi pe oricare dintre aceste butoane, respectivul serviciu va primi automat adresa voastră şi un mesaj vocal predefinit. Nu ai nevoie de conexiune de date pentru aşa ceva. Localizarea se face prin GPS-ul telefonului, dar şi cu ajutorul cartelei SIM, plus a serviciilor Google de pe device.

Totul va debuta în SUA în următoarele luni, pe telefoanele Pixel. Avem şi noi o aplicaţie de gen, APEL 112, care a explodat ca popularitate în ultima vreme, după ce aceasta a fost mediatizată (inclusiv de noi), după tragedia de la Caracal. Aplicaţia transmite automat coordonatele geografice de pe telefonul persoanei care apelează 112 spre autorităţi. Aici e totuşi nevoie de o conexiune de date activă, nu ca la soluţia Google.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×