Chuwi Hi13: OS, UI, aplicaţii tipice de device Windows 10

641 ori
<b>Chuwi Hi13: OS, UI, aplicaţii tipice de device Windows 10</b>Mă simt ciudat de fiecare dată când fac o recenzie de tableta Windows 10, mai ales la secţiunea OS şi UI, pentru că e un sistem de operare pe care toată lumea îl foloseşte zilnic şi e greu să descoperi ceva nou la el.

Mă simt ciudat de fiecare dată când fac o recenzie de tableta Windows 10, mai ales la secţiunea OS şi UI, pentru că e un sistem de operare pe care toată lumea îl foloseşte zilnic şi e greu să descoperi ceva nou la el.

Am folosit tableta mai mult în format laptop, cu tot cu tastatură, decât fără tastatură. Trebuie spus că deşi butoanele sale sunt cam moi şi nu merg "adânc" la apăsare aşa cum îmi place mie, am putut să îmi fac treaba pentru scris articole şi alte sarcini ale unui jurnalist. Remarc şi că e o tastatură full, cu tot cu buton Print Screen şi toate celelalte butoane consacrate.

Avem şi un trackpad generos şi comod. Înapoi la Windows 10, el aduce cu sine foldere, desktopuri multiple, aplicaţii x86, dar şi cele din Windows Store şi nu prea mi se pare un mediu prietenos cu jocurile cel puţin pe această tabletă. Nu îmi explic cum şi cele mai simple jocuri au lag, ceea ce m-a enervat la Paddington Run. Putem alterna între modul clasic de vizualizare a interfeţei şi Tablet Mode, care îmi aminteşte de Windows 8 şi îmi dă fiori, aşa că l-am cam evitat.

Cortana e la posturi, avem şi 3D Paint şi chiar un Mixed Reality Viewer. Vă puteţi juca cu Microsoft Office, dar din păcate tableta nu vine cu abonamentul anual Office 365 bonus, aşa cum se practică acum câţiva ani. Puteţi doar deschide fişiere Office, nu şi să le editaţi. Aş zice că funcţionarea e fluidă, dar doar în afară jocurilor şi doar în afară momentelor când avem multe aplicaţii deschise.

Repet, pentru un jurnalist, tableta se comportă fix ca un laptop clasic din zona de 1000-1400 lei, cu Celeron sau vreun Chromebook.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×