Un nou design de smartphone pliabil este brevetat de Samsung; Adoptă formatul de clapetă

635 ori
<b>Un nou design de smartphone pliabil este brevetat de Samsung; Adoptă formatul de clapetă </b>Cu doar câteva zile în urmă aflam faptul că sud-coreenii de la Samsung au în pregătire alte 2 noi smartphone-uri pliabile, modele care spre deosebire de Galaxy Fold adoptă design-uri diferite. Unul se aseămăna lui Mate X

Cu doar câteva zile în urmă aflam faptul că sud-coreenii de la Samsung au în pregătire alte 2 noi smartphone-uri pliabile, modele care spre deosebire de Galaxy Fold adoptă design-uri diferite. Unul se aseămăna lui Huawei Mate X, iar altul ne aduce aminte de brevetele smartphone-ului pliabil Moto RAZR ce are format clamshell. Astăzi vedem o abordare nouă, design-ul cu numărul 4 dacă ar fi să le numerotăm.

Brevet Samsung

Descoperim că acest nou brevet a fost depus de către Samsung Display la data de 21 septembrie 2018 în baza de date WIPO și că publicarea sa a avut loc pe 24 ianuarie 2019. La prima vedere pare că telefonul nu are un ecran uriaș, fiind un device chiar compact atunci când este pliat.

Brevet Samsung

Avem un singur ecran flexibil care la mijloc implică un mecanism de tip balama și observăm că plierea se face în plan vertical și nu orizontal precum la Huawei Mate X. Există și un sistem de blocare al poziției în care se pliază ecranul și pare că device-ul va fi și subțire odată pliat.

Din câte am văzut până acum acesta este cel mai interesant concept de smartphone pliabil, ideea fiind aici nu aceea de a oferi un ecran uriaș și un înlocuitor de tabletă ci de a livra un telefon cu ecran de 6 - 6.5 inch ușor de purtat în buzunar odată pliat. Să vedem dacă brevetul trece mai departe la faza de prototip. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×